Florin Piersic, operat în regim de urgență la Spitalul ”Foișor”

Publicat: 09 mai 2024, 19:34, de Magda Marincovici, în Ultimă oră , ? cititori
Florin Piersic, operat în regim de urgență la Spitalul ”Foișor”
Spitalul Foișor operație de urgență Florin Piersic

Florin Piersic a fost operat, miercuri, în regim de urgență la Spitalul Foișor din București, în prezent fiind în ”stare stabilă”.

O echipă compusă din medici cu mai mult specialități au decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență în cazul actorului Florin Piersic, transmite miercuri seara Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor” București. 

”În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic”.

Potrivit aceluiași comunicat, ”în prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”.

”Sunt și riscuri”

Întrebat cât de repede se poate degrada starea  de sănătate a actorului Florin Piersic, dacă vorbim despre septicemie, dr. Adrian Marinescu a spus:

„Sunt mai multe aspecte. Evaluarea e multidisciplinară și atunci partea ortopedică joacă un rol extrem de important. Legat de intervenție și orice tratament în sfera ortopedică, sigur că presupune și riscuri și, în general vorbind, dacă este o persoană  în vârstă și are și boli cronice și aici discutăm de destul de multe, din păcate, și nu mă refer doar la ce avea ortopedic, cardiac, diabet ș.a.m.d.

Acum, în acest context, faptul că pacientul e stabil la un moment dat în raport cu niște parametri nu înseamnă că evoluția nu poate fi imprevizibilă. Aici este un aspect. Şi al doilea și acolo e adevărat că este la Spitalul de Ortopedie, unde au toate elementele la momentul de față, dar facem o diferență între ce înseamnă intervenția și riscul legat de intervenție și starea generală pe care o are și care nu ține de intervenție.