Florin Răducioiu și Flavius Stoican, prezentați la Dinamo: „Sper să fie un nou început cu lucruri bune”

Dinamo i-a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, pe noul antrenor Flavius Stoican şi pe team-managerul Florin Răducioiu. Aceștia speră în salvarea de la retrogradare.

Sper să fie un nou început cu lucruri bune. Nu o să fie uşor, cu siguranţă, dar cu atât mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. Diferenţa de valoare nu este mare faţă de contracandidatele noastre. Printr-o schimbare de spirit, prin entuziasm în rândul jucătorilor, vom avea bucurii după meciurile pe care le vom disputa. Cred că ne stă la îndemână, nouă, staff-ului tehnic şi jucătorilor… Fără lucrurile astea, suporterii nu o să aibă motive de bucurie. Încerc să fac lucrurile să funcţioneze aşa cum îmi doresc eu şi sper să reuşesc. Îmi place când antrenez o echipă să fie doi jucători pe post, 22 plus trei copii. Trebuie să evaluăm corect lotul actual de jucători, sunt 38. Am făcut o listă, am vorbit cu domnul preşedinte şi cu Radu şi rămâne de văzut în ce condiţii ne vom despărţi de unii dintre ei. În funcţie de cei care vor rămâne, suntem atenţi la posturile deficitare, pentru că sunt posturi neacoperite. Sunt câţiva jucători în atenţia noastră, dar nu este corect să dau nume, pentru că există posbilitatea să-i pierdem sau să-i supralicităm pe vreunul dintre ei. Sorescu, Matei şi Filip vor rămâne. Am vorbit cu Steliano Filip şi mi-a spus că îşi doreşte să continue la Dinamo şi îmi pun bazele în acest băiat. Dacă îi cer să joace portar, trebuie să joace. Nu vreau să găsească alibiuri, că nu joacă pe poziţia lui, că joacă mai în faţă, mai în spate. Am înţeles că Andrei Radu are dorinţa de a rezilia cu Dinamo, dar este doar la stadiul de discuţie, vom vedea. Răzvan Popa va fi în lotul nostru, voi lua o decziie după ce voi discuta despre dorinţa lui şi după ce îl voi evalua„, a declarat Stoican.

Răducioiu recunoaște că vine într-un moment dificil, dar susține că poate să ajute clubul.

Prezentul nu este prea frumos. M-am întors după atâţia ani la Dinamo, sunt bucuros şi evident că o să încerc să-l ajut pe Flavius. S-a vorbit de o stare de spirit, eu cred că asta este important, să creăm o stare de spirit cât mai repede, pentru că, din păcate, timpul este inamicul nostru, ne presează foarte mult. Avem nevoie de rezultate şi cred că rezultatele se pot obţine prin această stare de spirit. Sunt convins că noul antrenor va reuşi prin fapul că va motiva echipa şi poate regăsi acea stare de sprit, acea atitudine pozitivă pentru a ne face să câştigăm meciurile. Trebuie să câştigăm meciurile cu orice preţ, trebuie să facem tot posibilul să salvăm această echipa din situaţia în care se află. Este foarte important acest început de an, partea aceasta a doua a campionatului. Ceea ce contează sunt faptele, iar faptele se pot obţine prin muncă, prin experienţă, prin atitudine, printr-o mentalitate de învingător. E momentul potrivit să vin la Dinamo, chiar dacă este unul dificil. Am acceptat provocarea, pentru că Dinamo este un club care m-a format. În acest moment dificil, pot, trebuie şi am datoria să-i ajut pe aceşti băieţi, pe Mister. Eu consider că e momentul potrivit să vin să ajut în momentele dificile. Îmi plac aceste provocări aproape imposibile„, a spus Răducioiu.

Dinamo ocupă locul 15, penultimul, retrogradabil, în clasamentul Ligii I, cu 12 puncte din 21 de etape.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole