Florin Spătaru: Blocaj, abandon, lipsă de viziune, înapoiere – asta am găsit la Ministerul Economiei când am preluat portofoliul

Publicat: 26 mai 2022, 21:45, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Florin Spătaru: Blocaj, abandon, lipsă de viziune, înapoiere - asta am găsit la Ministerul Economiei când am preluat portofoliul
florin-spataru

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat joi că atunci când şi-a preluat portofoliul a găsit la minister „blocaj, abandon, lipsă de viziune, înapoiere”.

„Blocaj şi abandon, lipsă de viziune, înapoiere. Acestea sunt cuvintele pe care le-aş folosi dacă cineva m-ar întreba ce am găsit la Ministerul Economiei acum şase luni când am preluat portofoliul de ministru. Astăzi blocajele au fost eliminate. Directiva Omnibus pentru care România a fost la un pas de infringement este adoptată. Am reuşit astfel să asigurăm standardele europene pentru consumatorii români care au acum aceleaşi drepturi şi metode de protecţie ca restul europenilor. Am deblocat legea minelor, după 4 ani în care a zăcut prin sertare. Este un proiect important, mai ales în contextul în care ţara noastră are nevoie să mobilizeze orice resursă disponibilă pentru a depăşi criza de materii prime şi a face cât mai suportabile costurile pentru populaţie şi pentru economie”, a spus Spătaru, la Palatul Parlamentului, cu prilejul prezentării de către social-democraţi a bilanţului primelor şase luni de guvernare.

El a adăugat că a reuşit să deblocheze un proiect-jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă privind industria microelectronică din România, care are o finanţare de 500 de milioane de euro.

„Eram la un pas să pierdem aceşti bani. Ambiţia şi dorinţa mea este să avem din nou companii naţionale de înaltă tehnologie în microelectronică. Trebuie să fim parte a efortului, dar şi a beneficiului actualului context în care Europa răspunde la criza semiconductorilor prin investiţii masive în domeniu, de zeci de miliarde de euro”, a afirmat acesta.