„Foarte trist”: Donald Trump despre ședința foto din Vogue a lui Zelenski și soția sa

Donald Trump a sugerat că Ucraina ar fi trebuit să încheie un acord cu președintele Vladimir Putin pentru a împiedica Rusia să invadeze țara, potrivit Newsweek.

În timpul unei apariții la podcastul The Clay Travis & Buck Sexton Show, fostul președinte a sugerat că Ucraina ar fi putut „renunța” la teritoriul Crimeei, care a fost anexat de Rusia în 2014 sau ar fi putut accepta să nu adere la NATO.

Comentariile au fost făcute după ce Trump a fost întrebat ce părere are despre ședința foto pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au făcut-o pentru revista Vogue, având în vedere că a avut loc în timp ce țara se afla în război.

Probabil că nu este cel mai bun lucru”, a spus Trump, înainte de a adăuga poziția sa mult repetată potrivit căreia invazia Rusiei „nu s-ar fi întâmplat niciodată” dacă el ar fi fost încă președinte.

„El [Putin] nu ar fi făcut-o cu mine. El nu ar fi făcut-o. Cel puțin, ar fi trebuit să facă o înțelegere”, a declarat Trump. „Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut să facă ceva cu NATO: Bine, nu vom adera la NATO și ați fi avut o țară, pentru că eu cred că Putin a vrut să facă o înțelegere”, a spus Trump.

Iar acum nu cred că vrea să facă o înțelegere. Cred că este mult mai greu să faci o înțelegere. El aruncă în aer tot locul. Adică, el va prelua tot locul. Și este foarte, foarte trist să privești ce s-a întâmplat cu Ucraina. Foarte, foarte trist”.

„Aceasta este o afacere care ar fi putut fi rezolvată”

Trump a spus că nu crede că Putin „a avut vreodată intenția” de a începe un război cu Ucraina, dar că acum „mai degrabă va vrea întreaga țară, de vreme ce a început”.

Trump a adăugat că trimiterea de către președintele rus a sute de mii de soldați și a unei mari cantități de echipament militar de-a lungul graniței dintre cele două țări înainte de invazie a fost o tactică de „mare negociere”.

„Și când te uiți la acele clădiri complet arse, acei oameni sunt toți morți. Ați pierdut o mulțime de oameni. Aceasta este o afacere care ar fi putut fi rezolvată. Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Dar dacă trebuia să se întâmple, ar fi putut fi rezolvată. Iar el a mutat 200.000 de soldați la graniță pentru a negocia și nu a putut încheia o înțelegere, iar acum nu sunt sigur că se poate încheia o înțelegere foarte ușor.”, mai spune fostul președinte american.

Trump a fost criticat anterior pentru comentariile pe care le-a făcut la emisiunea The Clay Travis & Buck Sexton Show înainte de invazia Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...