Focar de COVID-19 la un adăpost de noapte. Câte persoane au fost confirmate pozitiv

În urma testării tuturor angajaţilor şi beneficiarilor, în total 61 de persoane, de la Serviciul social „Adăpost de Noapte” din Târgu Mureş, 11 beneficiari au fost confirmaţi pozitiv, iar alţi şase au rezultate neconcludente.

„Toţi beneficiarii şi angajaţii Serviciului social ‘Adăpost de Noapte’ din Târgu Mureş au fost testaţi în cursul zilei de miercuri, după apariţia unor cazuri de infectări COVID-19, marţi. Era vorba de 2 angajaţi şi 2 beneficiari. Angajaţii sunt în izolare la domiciliu, iar beneficiarii au fost mutaţi într-un spaţiu de izolare la Adăpost. S-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Mureş testarea tuturor angajaţilor şi beneficiarilor, în total 61 de persoane. Până la acest moment, au mai fost testaţi pozitiv 11 beneficiari, iar 6 beneficiari au test neconcludent, testarea lor se va repeta joi”, potrivit Primăriei Târgu Mureş.

Conducerea executivă a Primăriei Municipiului Târgu Mureş şi cea a Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Mureş au luat măsuri de gestionare a situaţiei, dispunând reorganizarea Serviciului şi mutarea beneficiarilor pe etaje, anunță Agerpres.

Astfel, la mansardă, unde există şi izolator, au fost mutaţi cei testaţi pozitiv, cu un etaj mai jos – cei cu rezultat neconcludent, iar un etaj mai jos, celelalte persoane.

„Situaţia este sub control. Suntem în legătură permanentă cu Direcţia de Sănătate Publică Mureş, un medic va asigura monitorizarea persoanelor testate pozitiv şi există echipamente de protecţie, combinezoane, măşti, mănuşi, dezinfectanţi. Vom reveni cu alte informaţii pe măsură ce le vom avea”, a mai precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole