Focare de Pestă Porcină Africană în județul Sibiu. Proprietarii de animale nu au fost despăgubiți

Pesta porcină a fost confirmată în două exploataţii din Bazna şi Velţ, județul Sibiu. Proprietarii animalelor care au murit din cauza bolii sau care au fost ucise pentru a preveni răspândirea focarului nu au primit despăgubiri.

„Pe raza judeţului Sibiu au fost identificate două focare de Pestă Porcină Africană. Un focar se află într-o exploataţie din comuna Bazna (în urma morţii a 3 porci), iar al doilea focar a fost într-o exploataţie din comuna Velţ (în urma găsirii unui porc mort). Ca urmare a confirmării acestor focare a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu”, precizează Prefectura Sibiu, potrivit Agerpres.

În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri pentru fiecare focar în parte şi au fost adoptate două decizii comune cu judeţele Mureş şi Alba.

Pentru focarul identificat în Bazna s-au stabilit următoarele: localitatea aflată în zona de protecţie este Bazna, s-au identificat două fonduri de vânătoare aflate în zona de protecţie, unul din Sibiu, altul din Mureş. De asemenea, au fost stabilite localităţile aflate în zona de supraveghere.

„În urma confirmării focarului, în exploataţie mai trăiau 6 porci, aceştia fiind ucişi. Animalele ucise şi animalele moarte, în cazul măsurilor pentru prevenirea/lichidarea rapidă a focarului de boală, nu au fost evaluate şi nu s-a întocmit dosarul de despăgubire, din cauza faptului că proprietarul nu avea înregistrate animalele”, conform sursei citate.

Pentru focarul identificat în Velţ s-au stabilit următoarele: localitatea aflată în zona de protecţie este Velţ, fondurile de vânătoare aflate în raza zonei de protecţie sunt Dârlos din judeţul Sibiu şi Târnăveni din judeţul Mureş. De asemenea, s-au stabilit localităţile aflate în zona de supraveghere.

„Animalul găsit mort nu face obiectul despăgubirii, ca atare acesta nu a fost evaluat şi nu s-a întocmit dosarul de despăgubire”, mai informează Prefectura Sibiu. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole