Folosirea combinată a vaccinurilor Pfizer/BionTech şi AstraZeneca/Oxford generează o reacţie imunitară puternică

Folosirea combinată a vaccinurilor împotriva Covid-19 produse de Pfizer/BionTech şi AstraZeneca/Oxford generează o reacţie imunitară „puternică” împotriva virusului, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Oxford, transmite CNBC.

Cercetătorii care au desfăşurat studiul Com-COV au descoperit că dozele alternative ale celor două vaccinuri au generat o imunitate puternică.

Ambele programe „mixte” vaccin Pfizer-BioNTech urmat de Oxford-AstraZeneca şi Oxford-AstraZeneca urmat de Pfizer-BioNTech au indus concentraţii mari de anticorpi împotriva proteinei IgG cu ţepi a SARS-CoV2, atunci când dozele au fost administrate la patru săptămâni distanţă”, au remarcat cercetătorii.

Aceasta înseamnă că toate programele posibile de vaccinare care implică vaccinurile Oxford-AstraZeneca şi Pfizer-BioNTech ar putea fi utilizate împotriva Covid-19”, arată studiul.

Rezultatele arată că, atunci când sunt administrate la un interval de patru săptămâni, ambele programe mixte induc un răspuns imun care este peste pragul stabilit de programul standard al vaccinului Oxford / AstraZeneca. Cercetătorii au observat că ambele programe mixte au indus anticorpi mai mari decât programul „standard” cu două doze Oxford-AstraZeneca.

În prezent, se recomandă administrarea celor două doze necesare pentru vaccinul AstraZeneca la 8-12 săptămâni. Studiile clinice anterioare au constatat că diferenţa mai mare dintre doze a crescut eficacitatea vaccinului AstraZeneca-Oxford, la 82,4%, împotriva infecţiei simptomatice COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...