Fondatorul software-ului antivirus a fost arestat în Spania

Antreprenorul american John McAfee, fondatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, a fost arestat în Spania şi aşteaptă să fie extrădat în Statele Unite ale Americii (SUA), fiind acuzat de mai multe infracţiuni din sfera evaziunii fiscale.

John McAfee, arestat după ce ar fi primit peste 23 de milioane de dolari în monede virtuale

Guvernul american l-a acuzat pe John McAfee că a primit peste 23 de milioane de dolari în monede virtuale pentru promovarea unor astfel de valute, fără a declara acest lucru. Milionarul american ar fi evitat să plătească taxele aferente, conform acuzatorilor.

Acuzaţiile îl vizează strict pe John McAfee şi nu sunt legate în niciun fel de producătorul soluţiilor de securitate care-i poartă numele, scrie News.ro.

Astfel că, McAfee este vizat de 10 capete de acuzare. 5 acuzaţii sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte 5 sunt pentru “eşecul intenţionat de a depune o declaraţie fiscală”, iar pedeapsa maximă în cazul fiecăreia este de 1 an de închisoare.

John McAfee ar fi promovat, potrivit procurorilor, în mod fraudulos ICO-urile mai multor monede virtuale în perioada 2017 – 2018. În schimbul acestor servicii, McAfee a primit 11,6 milioane de dolari în Bitcoin şi Etherium, plus alte 11,5 milioane de dolari suplimentare în aceleaşi monede.

ICO-urile au fost promovate de John McAfee pe Twitter, iar procurorii îl acuză pe acesta că a ascuns faptul că postările în cauză ar fi, în realitate, publicitate şi că este plătit pentru acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...