Ford a început livrarea a 50 de vehicule pentru Poliția de Frontieră, contract în valoare de peste 10,5 mil. euro

La finalul săptămânii trecute au fost prezentate la Ambasada Statelor Unite din București trei vehicule Ford Transit special echipate pentru Poliția de Frontieră.

Ford România, prin intermediul dealerului său Țiriac Auto, are in curs de livrare 50 de unități Transit AWD către Pro Optica S.A. în cursul acestui an, având ca beneficiar final Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

Specializată în soluții optronice și securitate, Pro Optica S.A. a transformat vehiculele Ford în autospeciale de supraveghere ARTEMIS-RO, și va livra beneficiarului final cele 50 de unități până la finalul lui februarie 2021.

Trei unități au fost prezentate la finalul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment găzduit de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în prezența Premierului României, Ludovic Orban.

Proiectul este rezultatul unei colaborări între inginerii Ford care au lucrat la adaptarea modelului, dealerul Ford – Transit Center Țiriac Auto și compania Pro Optica pentru integrarea modelului Ford Transit în structura complexă a proiectului pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Cristian Prichea, directorul general al Companiei Naționale de Vânzări Ford, a declarat că își dorește să vadă „cât mai multe modele Ford, nu doar în flotele entităților private, dar și la cele ale statului, cu atât mai mult cu cât producem la Craiova unele dintre cele mai apreciate și avansate SUV-uri ale momentului”.

„Proiectul «Autospecială de supraveghere cu termoviziune» se referă la livrarea a 50 de mașini către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România. Contractul a fost semnat în urma câștigării de către PRO OPTICA a unei licitații internaționale deschise organizată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România, valoarea acestuia fiind de circa 10,5 milioane de euro.

În cadrul proiectului, sistemul optic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul și aplicația software de supraveghere și lucru cu hărțile sunt concepute și realizate în România de către Pro Optica S.A. Autovehiculul de bază și display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford și respectiv Vartech. Vehiculul a parcurs toate verificările de pre-recepție și până astăzi au fost recepționate un număr de 16 produse, care au intrat deja în serviciu/misiune.

Cele 50 de unități Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP și echipate cu sistem de tracțiune integrală. Motorul diesel Ford EcoBlue 170CP (125 kW) dezvoltă un cuplu de 405Nm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...