Ford vrea să construiască mașini electrice în India

Ford Motor Co a anunţat că ia în considerare producerea de vehicule electrice în India pentru export şi posibil pentru vânzarea pe piaţa indiană.

Este o schimbare importantă de strategie, după ce, în septembrie, Ford a informat că intenţionează să oprească producţia de automobile în India şi îşi va închide ambele uzine din această ţară, adăugându-şi numele pe lista producătorilor auto care au decis să iasă de pe această piaţă. Compania auto americană ar urma să-şi lichideze operaţiunile de la fabrica unde sunt produse autoturisme şi motoare, în Tamil Nadu, până în 2022, iar la uzina din statul Gujarat până la finalul acestui an, transmite Reuters.

Recenta decizie a Ford vine după ce premierul indian Narendra Modi a demarat campania „Produceţi în India”. Compania auto americană a informat că „explorează posibilitatea folosirii unei uzine din India ca bază de export pentru producerea de vehicule electrice”.

Întrebat dacă firma ar putea lua în considerare vânzarea de maşini electrice pe piaţa indiană, un purtător de cuvânt al Ford India a răspuns: „Nu au existat în acest moment discuţii specifice pe acest subiect, dar nu excludem o astfel de posibilitate în viitor”.

Ford vrea să investească 30 de miliarde de dolari în mașinile elctrice

Anterior, Ford a anunţat că intenţionează să investească 30 de miliarde de dolari în producerea de vehicule electrice şi baterii până în 2030.

Este un raport bun cost-beneficiu pentru a fabrica maşini în India, iar compania a exportat timp îndelungat vehicule în America de Nord şi Europa, ambele pieţe în creştere rapidă pentru maşinile electrice, a apreciat Gaurav Vangaal, director în cadrul IHS Markit.

Vineri, Guvernul Indiei a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru stimula producţia de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol şi a poluării.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...