Fost consilier local PSD din Suceava, trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală

Publicat: 18 ian. 2024, 16:23, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ
Fost consilier local PSD din Suceava, trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală
Fost consilier local PSD din Suceava, trimis în judecată pentru viol și agresiune sexuală

Fost consilier local al orașului Siret, din partea PSD, a fost trimis în judecată pentru că ar fi violat și agresat sexual două copile de 8 și 9 ani.

Este vorba, mai exact, de Marius Mațner, fost consilier local al orașului Siret din partea PSD. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise față de două fete minore, în mod repetat. Victimele sale ar fi avut vârsta curpinsă între 8 și 9 ani.

Potrivit informațiilor din presa locală, totul ar fi început în perioada 2009-2015, când consilierul a comis un număr nedeterminat de acte sexuale, abuzând-o sexual în mod repetat şi la intervale regulate de timp, sub formă de raporturi sexuale normale și orale și de altă natură, pe o minoră care se afla în grija și paza sa.

Marius Mațner, acuzat că ar fi violat mai multe tinere

În raport cu această victimă, inculpatul va fi judecat pentru viol. Incidentul a ieșit la iveală, când minora a împlinit vârsta de 18 ani, aceasta făcându-și curaj să vorbească.

Cercetările au relevat faptul că, în perioada 2016-2017, persoana în cauză ar fi întreținut relații nepotrivite cu un alt minor, care ar fi avut vârsta de 9 ani. La rândul ei, tânăra a suferit abuzuri sexuale frecvente și continue, cu cazuri repetate de atingeri inadecvate în anumite zone.

Potrivit informațiilor furnizate de Monitorul de Suceava, există suspiciuni că ar fi existat mai multe victime, care nu au dorit să ofere explicații.

Cele două victime au oferit declarații amănunțite și detaliate legate de anumite detalii de pe corpul inculpatului. Mai mult, se pare că fostul consilier a folosit aceleași tactici de manipulare și control în cazul ambelor victime.