Fost ministru al economiei acuză PNL că s-a opus vânzării participației românești la combinatul ucreinean Krivoi Rog. „Acum nu mai valorează nimic”

Liberalii s-ar fi opus vânzării participației românești la combinatul de la Krivoi Rog (Ucraina). În contextul actualului război, nu mai reprezintă nimic, acuză Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei din partea USR.

„Mai țineți minte participația României la combinatul de la Krivoi Rog pe care am vrut să o vând cât eram ministru? Culmea ironiei știți care e? Că în timp ce PNL mă bloca pe mine să vând, Ucraina, singura țară cu care mai eram în proiect, a vândut. Fix cu două luni înainte să înceapă războiul a vândut”, a transmis vineri Năsui.

Combinatul de la Krivoi Rog este o afacere în care a intrat și statul român în anii `80 alături de alte țări din fostul bloc socialist și care nu a funcționat niciodată.

„Celelalte țări din blocul socialist cu care eram în proiect, și-au asumat pierderea și s-au retras de mult. România a rămas singură împreună cu Ucraina în proiect, plătind an de an 3 firme să facă „pază”. Doar pază nu au făcut, de acolo furându-se non-stop literalmente ca din codru.

Am fost primul ministru de economie care a vorbit despre asta. Nu de alta, dar nu am suportat grupurile de interese care tot sifonează bani din ministerul economiei.

Ar fi fost foarte bine pentru România să scape de această investiție păguboasă înainte de război, atunci când încă mai valora ceva. Nu zic că am fost eu vizionar. Evident nu știa nimeni că va începe războiul. Dar era o idee bună pentru statul român să vândă ceea ce în mod evident era o gaură neagră. N-au vrut „partenerii” de guvernare”, a transmis Năsui.

Acesta susține că vina nu a parține doar liberalilor, care au blocat vânzarea. Toți miniștrii PSD și PNL care s-au succedat la ministerul economiei puteau iniția vânzarea înainte să vină USR, dar nu au făcut-o.

1 COMENTARIU

  1. Totul este un joc politic in care politicianul român a fost și este un mare ticălos. Până aici nimic deștept, privește către industria autohtona… mai aveți ce ceva in picioare ?
    Cu ajutorul acestui politician mediocru cu o ținută impecabilă și asta datorită a lor voștri croitori…, ați reușit sa ruinați o Românie și să omorâți un popor umil, sărac și disciplinat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...