Fost senator PSD nu votează lista propusă de Ciolacu pentru europarlamentare – EXCLUSIV

Publicat: 17 mart. 2024, 15:20, de Ovidiu Zară, în POLITICĂ , ? cititori
Fost senator PSD nu votează lista propusă de Ciolacu pentru europarlamentare - EXCLUSIV

Un fost senator PSD vreme de trei mandate anunță că nu va vota lista propusă de alianţa PSD-PNL la europarlamentare „nici dacă îmi taie mâinile”. Motivul îl constituie nominalizarea Ramonei Chiriac, şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România de la 1 iulie 2021, pe primul loc pe lista candidaţilor la Parlamentul European, de către premierul Marcel Ciolacu.

Fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii şi fost senator PSD vreme de trei mandate (2004 – 2016) în judeţul Prahova, Daniel Savu, încă membru PSD, a declarat că nu va vota niciodată lista propusă de Alianţa PSD – PNL la alegerile europarlamentare.
Motivul îl constituie nominalizarea, la cererea premierului Marcel Ciolacu, a Ramonei Chiriac – şefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe primul loc pe lista de viitori membri ai Parlamentului European.

„Credinţa strămoşilor mei nu îmi permite să votez o listă deschisă de o persoană care militează pentru LGBT. Nu votez la europarlamentare nici dacă îmi taie cineva mâinile”, s-a confesat Daniel Savu în pauza unei emisiuni la care era invitat la postul RTV.
Ramona Chiriac, propusă de premierul Marcel Ciolacu, a fost numită Șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România la data de 1 iulie 2021. În această calitate, aceasta acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.
Diplomat de carieră din 2008, Ramona Chiriac este o susţinătoare a preşedintelui Klaus Johannis, ea fiind consul general al României în landul federal german Bavaria în perioada 2016-2021. Anterior carierei diplomatice, Ramona Chiriac, absolventă de Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, fiind implicată în pregătirea autorităților locale pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.