Fostul președinte al statului Peru, Martin Vizcarra s-a infectat cu Covid-19, la șase luni de la vaccinare

Fostul preşedinte al statului Peru, Martin Vizcarra, a anunţat că a fost testat pozitiv cu coronavirus, la şase luni după ce s-a vaccinat împotriva virusului.

″În ciuda precauţiilor luate pentru a evita să aducem virusul în casă, soţia mea şi cu mine suntem pozitivi la Covud-19″, a scris, duminică, pe Twitter, Vizcarra.

“Familia mea este în izolare. Să nu lăsăm garda jos”, a adăugat acesta.

Anunţul survine la finalul unei săptămâni în care Congresul (parlamentul ţării) i-a interzis fostului preşedinte să mai deţină funcţii publice pentru faptul că a fost vaccinat în octombrie, cu serul chinezesc de la Sinopharm, în afara programului oficial de imunizare.

Prin urmare, Martin Vizcarra nu va putea să ocupe locul de deputat pe care l-a câştigat recent.

Martin Vizcarra, în vârstă de 58 de ani, este implicat în scandalul ‘Vacunagate’, declanşat după ce în februarie a ieşit la iveală că un grup de 470 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19, în secret, înainte de lansarea oficială a campaniei de imunizare, conform Agerpres.

În urma acestui scandal, care a agitat ţara timp de câteva zile, ministrului sănătăţii de la acea vreme, Pilar Mazzetti, şi șefa diplomaţiei peruane, Elizabeth Astete, au demisionat.

Martin Vizcarra a dezmințit faptul că ar fi fost vaccinat peste rând, afirmând că, împreună cu soţia sa şi fratele său, au fost voluntari într-un studiu clinic efectuat înainte de debutul campaniei de imunizare.

În Peru, bilanţul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 59.440, dintr-un număr total de peste 1,7 milioane de infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole