Fostul șef al SIF Banat-Crișana, Dragoș Bîlteanu, va demara în iulie dezvoltarea celor peste 700 de apartamente din Pipera

Publicat: 03 feb. 2021, 15:00, de Răzvan Zamfir, în ESENȚIAL , ? cititori
Fostul șef al SIF Banat-Crișana, Dragoș Bîlteanu, va demara în iulie dezvoltarea celor peste 700 de apartamente din Pipera

Dragoș Bîlteanu, fostul șef al SIF Banat-Crișana, și proprietar al H4L Development, a anunțat că până în 2025 va construi 4.500 de apartamente în cinci proiecte din București și două din Brașov, în urma unor investiții de 400 milioane euro.

Bilteanu vrea, de altfel, să dezvolte 50.000 de apartamente până în 2035, iar primul proiect care va fi demarat e The Village Pipera, care va cuprinde 665 de apartamente cu grădină și 92 de townhouse, cu prețuri cuprinse între 100.000 și 300.000 de euro.

Dragoș Bîlteanu, a cărui condamnare de trei ani cu suspendare a fost confirmată recent de justiție, va construi faza I a H4L Village Pipera între iulie 2021 și iulie 2022, și va include 120 de apartamente. Apartamentele cu grădină au regim de înălțime P+1 și suprafețe între 35 și 70 mp și sunt disponibile în opt configurări, iar Townhouse-urile sunt P+2, sunt disponibile în două configurații și au mărimi ale grădinii cuprinse între 100 și 200 mp.

Potrivit unor oficiali ai H4L Development, pentru toate cele cinci proiecte anunțate de Bîlteanu în București ar putea fi începută construcția în acest an.

Planuri din 2019

Bîlteanu a preluat, în vara trecută, controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei. La sfârșitul anului 2019, Dragoș Bîlteanu a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare în Pipera pentru a construi un cartier cu 1.600 de apartamente.

Dragoș Bîlteanu este cunoscut și pentru afacerile realizate alături de investitorul grec Ioannis Papalekas, fondatorul Globalworth. El a contribuit la achiziția și dezvoltarea proiectului Upground Estate din Pipera și a Tower Center International din centrul Bucureștiului.

Omul de afaceri este în curs de obținere a avizelor pentru construcția a 900 de apartamente pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova și s-a extins și în Brașov, unde a cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul orașului, unde intenționează să dezvolte un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, acesta plănuiește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente.

În București, Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo București, care și-a vândut recent afacerea cu hârtie, și vor dezvolta împreună un ansamblu rezidențial, denumit H4L Holban, cu 265 apartamente peste drum de mallul Băneasa Shopping City din București, investiție de peste 23 milioane de euro.