Fotografii superbe: Cum a surprins Principesa Sofia peisajele de toamnă din România (FOTO)

Principesa Sofia a realizat, de curând, fotografii de artă în județele Alba, Gorj și Argeș. Alteța Sa Regală a dorit astfel să dezvăluie într-un mod superb  frumusețea peisajelor de toamnă din țara noastră.

Familia Regală a României a publicat, pe contul de Facebook, o serie de fotografii de artă realizată de Principesa Sofia, sora Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Principesa a studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat şi a expus, cu succes, lucrări de artă, pe ambele maluri ale Atlanticului.

Fotografiile realizate în prezent de Principesa Sofia surprind Lacul Vidra și Transalpina, drumul care leagă Munții Parâng de Carpații Meridionali. Traseul era denumit Drumul Regelui, fiind inaugurat în 1939 de Regele Carol al II-lea și de Regele Mihai.

Conform biografiei oficiale de pe site-ul Familiei Regale a României, Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României.

După căderea comunismului în România

Principesa Sofia s-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957.

După căderea comunismului în România, în decembrie 1989, Principesa Sofia a părăsit Statele Unite şi s-a întors la casa familiei din Elveţia, pentru a-şi ajuta tatăl. A jucat un rol important în consolidarea Secretariatului de la Versoix, alături de sora ei,  Principesa Moștenitoare Margareta, în prezent Custode al Coroanei.

În ianuarie 1990, Principesa Sofia şi Principesa Margareta au păşit pentru prima dată pe pământ românesc. Au descoperit o societate profund marcată de perioada comunistă. Principesele au hotărât să pună bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.

În calitate de vicepreşedinte al Fundaţiei, Principesa Sofia a avut un rol esenţial în identificarea unor proiecte de mare importanţă, în campanii de strângere de fonduri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în organizarea ajutoarelor umanitare. De asemenea, Principesa a contribuit la promovarea activităţii Fundaţiei pe plan internaţional.

În 1995, Principesa Sofia a publicat, la Bucureşti, o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români. Toate veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

Elisabeta-Maria și Principesa Sofia au locuit în Franţa până în anul 2018. Începând din vara anului 2018, Principesa Sofia și fiica sa locuiesc în România.

Mai multe fotografii aici: https://www.facebook.com/SophieDeRoumaniePhotography

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...