Franța a ridicat nivelul de alertă teroristă la „urgență atentat”

Franţa va mobiliza 7.000 de agenţi, inclusiv poliţişti şi jandarmi, pentru a consolida dispozitivul de securitate antiterorist, a anunţat vineri guvernul, ca reacţie la atacul jihadist dintr-o biserică din Nisa în care au fost ucise trei persoane, relatează Reuters.

Circa 3.500 de jandarmi rezervişti vor fi convocaţi începând de luni şi încă 3.500 sunt poliţişti şi jandarmi ai unităţilor mobile ce vor fi la dispoziţia prefecţilor. Aceştia se vor adăuga efectivelor de soldaţi din operaţiunea antiteroristă Sentinelle, care patrulează pe teritoriul francez, şi al căror număr va creşte de la 3.000 la 7.000.

Într-o conferinţă de presă, la finalul unui Consiliu al Apărării convocat de preşedintele Emmanuel Macron, ministrul de interne, Gerald Darmanin, a anunţat că 120 de poliţişti suplimentari vor fi trimişi la Nisa, oraşul în care a fost comis cel mai recent atac.

Toate aceste anunţuri intervin la câteva ore după ce premierul Jean Castex a indicat că nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, „urgenţă atentat”.

Crește paza în școli

Titulara de la Ministerul Apărării, Florence Parly, a declarat că desfăşurarea de personal militar suplimentar, care a început joi şi va continua în zilele următoare, va permite creşterea numărului de locuri cu pază asigurată, printre care lăcaşuri de cult şi şcoli.

Şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, a trimis un mesaj de alertă tuturor francezilor din străinătate, îndemnându-i la vigilenţă, întrucât riscul de a fi obiectul unor atacuri este „ridicat”.

Le Drian a spus că vor fi luate măsuri pentru apărarea atât a cetăţenilor francezi, cât şi a intereselor naţionale din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...