Franța: Din cauza secetei și pentru a preveni incendiile, primarul unei mici localități interzice fumatul la volan

Confruntat în fiecare vară cu riscuri majore de incendii în comuna sa cu 2.160 de locuitori, primarul unei mici localități din Franța, Langlade (Gard), a decis să interzică fumatul la volan, una din sursele cele mai frecvente de izbucnire involuntară a incendiilor.

Așa cum transmite TF1, edilul, după ce constatat că numeroase incendii au fost provocate de mucuri de țigară aruncate de automobiliști, a emis un ordin care vizează interzicerea fumatului la volan. Ordinul prevede și o amendă de 15 euro pentru încălcarea acestuia. El este în vigoare până la 31 iulie și este posibil să fie prelungit și în luna august.

Langlande este o comună franceză, situată în sudul departamentului Gard, din regiunea Occitanie.

Ordinul vizează prevenirea și insist pentru că este foarte important că să-i sensibilizăm pe oameni, explică primarul localității Langlade, Gaetan Prevoteau, citat de TF1. Nu suntem împotriva țigărilor”.

Acum, se pune întrebarea cum se va implementa concret această măsură.

”Mi se pare imposibil pentru că ar trebui un reprezentant al legii în spatele fiecărei mașini”, susține un locuitor întrebat de presă.

Este un pas bun înainte, deoarece este adevărat, se vede încă în acest moment, poate juca un rol uriaș în declanșarea incendiilor, recunoaște un alt cetățean din Langlade.

”Valurile de secetă, care au lovit constant regiunea Nîmes în ultimii ani, au mărit riscurile de incendii în pădurile de pini din jurul localității. Cea mai mică scânteie de chibrit și se duce”, confirmă un excursionist cunoscător al acestei zone geografice.

”Aproape în fiecare zi vedem pompieri, auzim sirenele, așadar de ce nu această măsură? Nu este foarte restrictiv, în sensul de a nu fuma în timp ce trecem prin Langlande”, concluzionează un alt locuitor al orașului.

În funcție de prognozele meteorologice pentru viitoarele săptămâni, acest ordin ar putea fi prelungit și în luna august.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole