Franța – Maroc, a doua semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Ora și televizarea

Publicat: 14 dec. 2022, 06:30, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Franța - Maroc, a doua semifinală de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Ora și televizarea

A doua semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022 este programată miercuri seară, de la ora 21:00, între naționala Franţei, campioana mondială en-titre, și cea a Marocului. Meciul va avea loc pe Al Bayt Stadium din Al Khor și va putea fi urmărit pe TVR 1.

Învingătoarea va evolua în finală cu Argentina, care a trecut în penultimul act de Croația, scor 3-0.

În cazul unui succes în semifinale, Franţa va disputa a doua finală consecutivă, lucru care nu a mai fost reuşit din 2002, de reprezentativa Braziliei. Dacă Franța va trece de Maroc și se va impune și în ultimul act, atunci va deveni a treia națională echipă care reuşeşte să îşi apere titlul de campioană, după Italia (1938) şi Brazilia (1962). În sferturile de finală ale CM 2022, Franța a trecut de Anglia, scor 2-1.

De partea cealaltă, Marocul este prima echipă africană şi arabă care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale. Singurul gol încasat de Maroc la CM 2022 este de fapt un autogol marcat de Nayef Aguerd în meciul cu Canada (2-1). În sferturile de finală ale CM 2022, Marocul a trecut de Portugalia, scor 1-0.

Echipele Franţei şi Marocului s-au întâlnit de cinci ori în meciuri oficiale, iar africanii nu s-au impus niciodată.

A doua semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar va fi arbitrat de mexicanul Cesar Ramos (38 de ani). Acesta va fi la al 4-lea meci arbitrat la Campionatul Mondial din Qatar, după partidele Danemarca – Tunisia (0-0), Belgia – Maroc (0-2), ambele în faza grupelor, şi Portugalia – Elveţia (6-1), în optimile de finală.

Arbitri asistenţi vor fi conaţionalii săi Alberto Morin Mendez şi Miguel Angel Hernandez Paredes. Al patrulea oficial a fost desemnat venezueleanul Jesus Valenzuela Saez. Arbitru video a fost delegat canadianul Drew Fischer, iar arbitri asistenţi video vor fi columbianul Nicolas Gallo, brazilianca Neuza Back şi americanul Armando Villarreal.

Marocul se confruntă cu probleme de lot, înaintea partidei cu Franța. Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd  și Romain Saiss sunt accidentați, iar Walid Cheddira este suspendat, după ce a primit cartonaşul roşu.