Franța: Preot ortodox împușcat în Lyon

Un preot ortodox de naţionalitate greacă a fost împuşcat în jurul orei 16:00 (15:00 GMT) în Lyon (sud-estul Franţei). Presupusul autor a fugit, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Preotul, aflat în stare gravă, își terminase serviciul religios și închidea biserica la momentul atacului.

Este al doilea atac cu motivație religioasă din Franța, săptămâna asta. Precedentul a avut loc joi când trei persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite, în urma unui atac cu armă albă la biserica Notre-Dame din Nisa.

Autorul, un tunisian de 21 de ani, a fost rănit de polițiști și transportat la spital. Acesta a strigat neîncetat Allah Akbar. Parchetul antitero a preluat ancheta.

Atacul are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty și după valul de proteste pe care l-a stârnit președintele Emmanuel Macron în unele state musulmane prin angajamentul său de a lupta pentru valorile laice ale republicii și împotriva „separatismului islamist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...