În ciuda condițiilor meteorologice extreme și a bolilor fungice din mai multe regiuni, inclusiv Champagne, producția de vin a înregistrat creșteri semnficative.
În Burgundia, producția de vin alb a ajuns la nivelul record din 2028, în timp ce Beaujolais se așteaptă la o producție bună, în ciuda furtunilor care au afectat viile.
Totuși, Bordeaux, o regiune emblematică, se confruntă cu o scădere de 15% față de media din perioada 2018-2022, din cauza mucegaiului care a afectat strugurii roșii în anumite zone.
Această revenire spectaculoasă face ca Franța să recâștige poziția de lider în producția mondială de vin, depășind Italia, care a avut de suferit din cauza fenomenelor meteo extreme și a bolilor fungice care au afectat viile italiene.
Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) a anunțat marți că producția mondială de vin în 2023 a atins cel mai redus nivel din ultimii 60 de ani, situându-se între 241,7 și 246,6 milioane hectolitri, cu o prognoză medie de 244,1 milioane hectolitri. Aceasta reprezintă o scădere cu 7% față de anul precedent și cel mai redus nivel din 1961.