INCDREDIL. Funcționarea Ministerului Familiei este blocată de luni bune de… Ministerul Sportului

Prin intrarea PSD la guvernare, în cabinetul Ciucă a apărut un nou minister al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse condus de Gabriela Firea, dar funcționarea acestuia este blocată de câteva luni de… Ministrul Sportului condus de udemeristul Carol Eduard Novak

Legea e clară dar nu se respectă

Prin Hotărârea nr. 22 din 5 ianuarie 2022 s-a stabilit organizarea și funcționarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, iar prin Hotărârea nr. 25 din 5 ianuarie 2022 s-a reglementat organizarea și funcționarea Ministerului Sportului. Practic, noul minister al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse s-a constituit prin ”prin preluarea unei părți a patrimoniului Ministerului Muncii și Protecției Sociale aferente domeniului familiei și prin preluarea unei părți a patrimoniului Ministerului Tineretului și Sportului aferent domeniului tineretului”. Numai că nici până astăzi ministerul condus de Gabriela Firea nu funcționează dintr-un motiv incredibil și de neimaginat.

În hotărârea privind organizarea și funcționarea Ministerului Sportului din 5 ianuarie 2022 se stipulează foarte clar: ”În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Ministerul Sportului împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Finanțelor va opera modificările corespunzătoare în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru bunurile ce vor fi transmise”.

Mai mult, în Ordonanța de Urgență 121 din 26 noiembrie 2021 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative se menționează foarte clar că: ” În termen de 30 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2022, ministerele/instituțiile prevăzute la alin. (1) preiau, pe bază de protocol de predare-preluare, execuția bugetară pe anul 2022 până la data intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe anul 2022, numărul de posturi”.

Firea blocată de Novak

Practic, cel târziu până la începutul lunii martie 2022 trebuia ca Ministerul Familiei să preia de la Ministerul Sportului patrimoniul așa cum s-a stipulat în cele două hotărâri mai sus menționate. Abia de la 1 aprilie 2022 s-a preluat personalul din domeniul tineretului de la Ministerul Sportului de către Ministerul Familiei.

De ce? Pentru că, potrivit informațiilor noastre, ministerul condus de Eduard Novak nu a fost în stare să întocmească documentele pentru predarea-primirea patrimoniului care va ajunge la Ministerul Familiei. Astfel, la cinci luni de la instalarea cabinetului Ciucă, Gabriela Firea nu are cum să-și desfășoare activitatea pentru că este blocată de colegul de guvern Eduard Novak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole