Gabriela Firea critică deciziile primarului Nicușor Dan, referitoare la transportul în comun

Fostul primar general al Capitalei critică deciziile actualului edil de majorare a biletului de călătorie cu transportul în comun și de diminuare a bugetului Societății de Transport București.

DE la începutul lunii august, o călătorie cu autobuzul va costa 3 lei, față de 1,3 lei în prezent, în timp ce și călătoria cu metroul va ajunge tot la 3 lei, de la 2,5 lei în prezent.

Firea îi cere lui Nicușor Dan să prezinte fundamentarea majorării de tarif anunțate pentru 1 august,  toate datele statistice, calculele complete, și, în special, estimarea impactului acestei scumpiri în bugetul bucureștenilor și ilfovenilor.

Cât va câștiga STB din această majorare? Suficient cât să acopere tăierea de 300 de milioane, executată cu sânge rece și fără minte de primarul general? Majorarea tarifului, renunțarea la din ce în ce mai multe linii regionale, concedierile de personal sunt măsuri pe care Nicușor Dan le ia împotriva bucureștenilor și ilfovenilor”, susține Firea.

Aceasta are și un mesaj ironic la adresa actualului primar: „așteptăm încă soluțiile salvatoare cu care s-a împăunat actualul edil în campanie și pe expertul în trafic și transport public de la New York, Michael Horodniceanu, să descâlcească traficul din București. Și acesta așteaptă, la rândul lui, de la începutul anului, să îi răspundă Primarul  General la oferta de a îl ajuta, pro bono, să facă transportul public mai atrăgător. Iar bucureștenii așteaptă ca Primarul General să se trezească din hibernare și să își respecte obligațiile poziției pe care o ocupă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...