Gabriela Firea iese iar pe Facebook cu un anunț

Gabriela Firea anunță inițierea unui proiect de act normativ important, alături de Marius Constantin Budăi, prin care standardele de cost pentru serviciile sociale vor fi actualizate.

Mă bucur să anunț că am inițiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale. Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social.

Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecției și promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilități și persoanelor vârstnice, precum și cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii și combaterii violenței domestice”, scrie ministrul Familiei pe pagina sa de Facebook.

Singura sursă de acoperire a nevoilor de bază

Fostul edil mai spune că ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, așa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci și urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, prețurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum.

Grija pentru copiii abandonați a fost una dintre prioritățile mandatului la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, încă de la început. Apreciez în mod deosebit eforturile colegilor mei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție de a găsi cele mai bune soluții pentru ei. De asemenea, salut implicarea colegilor din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, pentru susținerea persoanelor cu dizabilități și a celor vârstnice. Este obligația noastră să îi ocrotim, să încercăm să le oferim cât mai multe șanse pentru un trai decent”, mai spune Firea pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Persoana medie britanică sau americană are doar aproximativ 10.000 de dolari investiți pentru pensionare și majoritatea nu au o alternativă viabilă, cum ar fi o afacere pasivă generatoare de venituri.

    Gabriela Firea !Care este cel mai mare șoc cultural cu care te-ai confruntat vreodată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...