Gabriela Firea, întâlnire cu seniorii din Capitală: „Sănătatea lor este responsabilitatea noastră”

Publicat: 26 mai 2024, 16:41, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Gabriela Firea, întâlnire cu seniorii din Capitală:
Gabriela Firea, întâlnire cu seniorii din Capitală: "Sănătatea lor este responsabilitatea noastră"

Gabriela Firea s-a întâlnit azi cu seniroii din București, cărora le promite o viață mai bună. Este încrezătoare și spune că vrea să repună bazele Centrului pentru Seniori, unde vârstnicii pot lua parte la tot felul de activități și evenimente, prin care să se simtă utili în societate și apreciați.

Gabriela Firea, alături de vârstnicii Capitalei

Gabriela Firea a mers astăzi la o adunare cu seniorii Capitalei, pentru a le aminti acestora că nu i-a uitat și le este alături mereu. A fost însoțită de Rareş Hopincă, fost prefect al Capitalei şi actual candidat la Primăria sectorului 2, iar invitați speciali au fost prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisie de Sănătate din Senat, Măriuca Ivan – Crucea Alb Galbenă,  medicii : Adina Alberts, Marilena Băluță, Cristina Berteanu și Irina Enache.

Candidata la Primăria Capitalei a amintit că, în fostul ei mandat, a înființat Centrul pentru Seniori al Municipiului București, care îi ajuta pe vârstnici să aibă o viață activă, să nu se plafoneze și să simtă că încă mai contează în societate. Mai mult, a vorbit și despre sprijinul adus în pandemie atât acestora, cât și altor categorii vulnerabile, printre care și copii.

Aceștia s-au bucurat de prezența ei și și-au amintit cu drag de proiectele în care erau implicați în trecut. Gabriela Firea este dezamăgită de faptul că actualul primar general a lăsat în paragină acest Centru și a uitat că și seniorii au nevoie de atenție și de bucurii în viață.

„I-am ajutat pe seniori în pandemie, când pentru cei singuri au fost momente cumplite, am găsit resurse pentru a-i sprijin pe cei cu venituri reduse, i-am premiat pentru căsătoriile de lungă durată sau am decontat analize medicale costisitoare.

Am creat evenimente prin care pensionarii să se simtă utili în societate şi să-i poată ajuta pe copiii din centrele de plasament, din familii vulnerabile ori cu probleme de sănātate.

Sunt doar câteva dintre proiectele prin care am venit în sprijinul seniorilor din București și care au fost oprite în ultimii patru ani‼️ Din păcate, actualul primar general nu s-a mai aplecat către problemele seniorilor, nu au existat pentru el”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Candidata la Primăria Generală promite să repună bazele acelui Centru dacă va câștiga alegerile. Le recomandă tuturor autorităților să țină cont de nevoile bunicilor noștri și să le asigure lor o viață mai ușoară la bătrânețe.