Gabriela Firea, pas cu pas, pe urmele Elenei Udrea

Nu mai este nicio noutate faptul că Gabriela Vrânceanu- Firea-Pandele este permanent într-o goană disperată de promovare agresivă a propriei imagini. Când era primar general, tot timpul susținea că ea a făcut și a dres, deși totul era făcut de oamenii din Primăria Capitalei. De fapt, cât timp a fost edil general, Capitala a fost condusă de soțul ei de la Voluntari, Florentin-Costel Pandele. Practic, între 2016 și 2020, ora exactă în București s-a dat de la Voluntari.

După ce nu a mai fost primar general a stat cu ochii pe Nicușor Dan ca pe butelie. Ca senatoare PSD nu prea își mai avea obiectul muncii, adică să dea din gură, rămând obsedată de Primăria Capitalei. Disperarea ei a luat oarecum sfârșit la sfârșitul lui octombrie 2021 prin intrarea PSD-ului la guvernare alături de PNL și UDMR.

 La presiunile soțului Pandele, se înființează un minister numai pentru Gabriela Firea prin divizarea a două ministere- cel al Muncii și cel al Tineretului și Sportului. Așa a apărut Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse, adică ministerul familei Pandele-Firea, deși, din punct de vedere al rezultatelor la alegeri, Bucureștiul și Ilfovul au obținut rezultate extrem de modest față de alte organizații PSD din țară. Dar, Găbița a poftit să fie ministru, Pandele s-a conformat și Ciolacu a executat și, uite așa, Firea a ajuns ministru în echipa Ciucă. Însă, gândul Gabrielei Firea era tot la Primăria Capitalei. Era și este obsedată de Primăria Capitalei și de …Nicușor Dan.   

Cea mai reușită caracterizare a Gabrielei Firea după înscăunare ca ministru a fost cea a Anei Birchall. ”Este cam greu să găsești o persoană mai obsedată de funcții și de preamărire ca această doamnă, nu?! Păi dacă tot moare cu atâta ipocrizie de grija bucureștenilor, poate răspunde credibil de ce în octombrie 2020 (când a candidat și a fost aleasă consilier general la primăria Bucureștiului) a fugit și s-a retras din Consiliul General al Municipiului București candidând ulterior pentru Senatul României?

Era prea mică funcția de consilier pentru un ego atât de mare? Atunci nu murea de grija bucureștenilor?”, scrie fostul ministru al Justiției Ana Birchall pe Facebok. “Acum e ministru de o lună și deja se visează în alte funcții arătând, faptic, cât preț pune sau cât de importantă (sau de neimportantă) considera că este funcția pe care o are în acest moment! De fapt, d-na Firea face exact ce a făcut și în trecut: vă aduceți aminte că abia ajunsese primar general și deja se visa în alte funcții, nu? …adevărul este că d-na Firea este expertă în a își folosi funcțiile pe care vremelnic le ocupă pentru PR și campaniile personale pentru a accede în alte funcții! Nu am avut, nu am și nu voi avea respect pentru niciun politician care, în loc să fie preocupat să facă treabă bună în funcția pe care o ocupă, mereu e preocupat de următoarea funcție și de preamărirea personală deși ipocrit declara altceva! Astfel de personaje sunt, din punctul meu de vedere, caricaturi în arhitectura statului român, nu oameni de stat și politicieni în sensul corect al cuvântului și anume “în slujba cetății”!

Ce nu înțeleg astfel de oameni mici dar care se cred atât de mari este că până la urmă FAPTELE sunt cele care contează, ce lași în urma ta este adevăratul PR personal!”, adauga fostul ministru al Justiției. “Sunt convinsă că mai devreme sau mai târziu românii nu vor mai tolera așa caricaturi de oameni mici! Părerea voastră?

P.S. 1 Da, Nicușor Dan încă nu a dovedit că a meritat să ajungă în funcția de primar general (vinovate sunt în primul rând partidele care la alegerile locale nu au reușit să aibă un dialog cinstit și să vină cu un alt candidat și, astfel, să dea bucureștenilor șansa unei alte opțiuni)…dar acest lucru nu îi dă niciun drept sau credibilitate d-nei Firea să tot manipuleze și să mintă când mandatul ei a fost un dezastru în fruntea Capitalei!”, a conchis Ana Birchall.

A trecut mai bine de un an de zile de ministeriat Firea-Pandele, dar Găbița de la Bacău n-a reușit să preia patrimoniul noului minister de la fostul minister al Tineretului și Sportului. Dar, a avut grijă să treacă ministerul pe persoană fizică, iar BTT să fie transformat într-o afacere de familiei și de partid. Cum așa? Prin aducerea și impunerea în funcțiile cheie a rubedeniilor și a apropiaților. În schimb, după un an de zile abia și-a găsit un sediu după pofta și pretențiile ei într-un hotel de fițe din nordul Capitalei.

Dar, ce să vezi? Doamna ministru Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele nu se mulțumește doar cu biroul luxos de la hotel, ci și-a menținut și biroul din Palatul Victoria. Acest ”aranjament” a mai fost posibil doar pe vremea guvernului Boc, când Elena-Gabriela Udrea era ministrul Dezvoltării și Turismului, dar avea și un birou la Palatul Victoria ca să stea cu ochii pe Boc. Însă, la acele vremuri, Udrea era favorita lui Băsescu și nimeni nu mișca în front când era vorba de blonda marinarului Petrov.

Atunci blonda Găbița Undrea de la Buzău era pupila marinarului Băsescu, azi blonda Găbița Firea de la Bacău este soția marinarului Pandele de la Voluntari. Practic, Gabriela Firea a ajuns noua Elena Udrea a cabinetului Ciucă, calcând, pas cu pas, pe urmele blondei lui Băsescu.

Numai că, în era Boc-Băsescu a mai fost o ministreasă care a vrut să o imite și chiar să o depășească la imagine pe Elena Udrea, dar a sfârșit prost. Este vorba de Monica Iacob Ritzi, fost ministru al Tineretului și Sportului a cărui jumătate de minister o păstorește azi doamna ministru de la Voluntari. Așadar, se poate spune și constata că Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele a făcut un prim pas pe urmele Monicăi Ritzi, dar, în același timp, calcă serios, adică, pas cu pas, pe urmele Elenei Udrea! Ce viziune a avut și Ana Birchall!?

Citește și Cele 23 de ținte de la Montreal, ignorate de România

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...