Gabriela Firea: „Toată zona din Piața Unirii este în pericol de prăbușire” (VIDEO)

Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, a afirmat pe pagina sa de Facebook că Pasajul Unirii și toată zona din Piața Unirii sunt în pericol de prăbușire, din cauza planșeului de beton degradat.

Capitala este sub RISC de neputință și nepăsare! Pasajul Unirii și toată zona din piața Unirii este în pericol de prăbușire! La un an de la alegeri nu s-a mișcat nimic pentru a consolida infrastructura șubredă a orașului, acțiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic. Când am ajuns primar general am cerut să expertizăm podurile și pasajele din București. Așa am aflat cât de afectate sunt cele 22 de poduri și 7 pasaje pe care Primăria Capitalei le are în grijă. Am consolidat podurile Mihai Bravu, Străulești, Grant și urma să începem lucrările la Podul Fundeni”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

„Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare”

Ministrul mai notează că cea mai gravă situație e în Piața Unirii. „Cea mai gravă situație este, însă, la Piața Unirii. Zilele acestea am văzut că au început să se desprindă pereții în pasajul rutier. Pericolul este în toată zona Unirii, la planșeul care „înghite” râul Dâmbovița și desparte tot ce este la suprafață de stațiile de metrou. Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: structura are risc seismic ridicat și se poate prăbuși la un cutremur.

Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută și să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat.  Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îți dau fiori. Toată structura de rezistență a fost afectată în timp și se discutase o soluție provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare. Pentru Nicușor Dan nu este o prioritate! A lăsat totul în același stadiu”, mai scrie Gabriela Firea.

Video aici: https://www.facebook.com/100044574183202/videos/1575436139476711/?so=watchlist&rv=video_home_www_playlist_video_list

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole