Garda de Mediu a identificat posibila sursă de poluare din Capitală

Publicat: 25 oct. 2020, 16:58, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Garda de Mediu a identificat posibila sursă de poluare din Capitală

Garda Naţională de Mediu (GNM) a identificat posibila sursă de poluare a aerului care, în noaptea de sâmbătă spre duminică,a înregistrat valori foarte mari.

Conform Gărzii de Mediu, ar fi vorba despre o topitorie ce nu funcţiona în perioada controlului, dar pentru care fusese aplicată anterior o sancţiune.

„(…) echipele de permanenţă ale Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatelor Ilfov şi Bucureşti au controlat, în cursul nopţilor de 23 spre 24, şi 24 spre 25 octombrie, zonele unde senzorii de măsurare a calităţii aerului arătau depăşiri foarte mari, Militari, Bragadiru, Rahova şi Colentina. În urma verificărilor, echipa de permanenţă a comisariatului judeţean Ilfov a identificat o posibilă sursă de poluare, o topitorie care însă nu funcţiona în perioada controlului, aceasta fiind sancţionată anterior de către reprezentaţii GNM – CJ Ilfov. În acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal. Ulterior, comisarii GNM s-au deplasat în zona Sinteşti – Ilfov, în apropiere de strada Zlătari, unde s-a constatat un miros foarte puternic. Nu s-a putut identifica în perioada controlului sursa exactă de poluare”, a menţionat Garda de Mediu.

Nivelul de poluare în București a depășit din nou cu mult limitele admise în noaptea dintre sâmbătă și duminică. Stațiile de măsurare a particulelor în suspensie PM 2,5 și PM 10 au înregistrat depășiri cu până la 400% al nivelului admis.