GCS: La acest moment sunt disponibile 23 de paturi libere de ATI, pentru pacienţii cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, că la nivel naţional sunt disponibile, pentru pacienţii cu COVID-19, 23 de paturi ATI libere, cele mai multe fiind în Bucureşti (8), Tulcea (4) şi Constanţa (3). Câte două locuri la ATI sunt libere în Dâmboviţa, Suceava şi Teleorman şi câte unul în judeţele Harghita şi Vaslui.

„În data de 16 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 150 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, 1.681 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

„La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 23 paturi libere de ATI, 8 în Bucureşti, 3 în judeţul Constanta, 2 în judeţul Dâmboviţa, 1 în judeţul Harghita, 2 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Teleorman, 4 în judeţul Tulcea, 1 în judeţul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a arătat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...