E posibil: Gena care ar putea să ne salveze tinerețea

Visul omenirii l-a constituit dintotdeauna tinerețea fără bătrânețe. Un vis greu de atins, având în vedere că omenirea nu a reușit să își rezolve probleme grave de sănătate, cum ar fi pandemia. Dar nimic nu ne poate opri să visăm!

Oamenii de ştiinţă de la Beijing au dezvoltat o nouă terapie genetică, ce poate inversa unele dintre efectele îmbătrânirii la şoareci şi poate prelungi durata de viaţă a acestora. Această descoperire ar putea contribui, într-o bună zi, la un tratament similar şi în cazul oamenilor.

Cercetătorii au inactivat gena

Terapia a fost detaliată în revista „Science Translational Medicine”, în cursul lunii ianuarie și presupune inactivarea unei gene denumite „kat7”. Potrivit Reuters, aceasta inactivare, după cum au descoperit cercetătorii, are o contribuţie esenţială la îmbătrânirea celulară. „Terapia specifică folosită şi rezultatele reprezintă o premieră mondială”, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Qu Jing, specialist în medicina regenerativă de la Institutul de Zoologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

„Kat7” este una dintre miile de gene existente în celulele mamiferelor. Cercetătorii au inactivat-o în celulele şoarecilor, folosind o metodă numită vector lentiviral, fără a se detecta toxicitate celulară sau alte efecte secundare. Qu afirmă că este cale lungă până când descoperirea ar putea fi testată în studii pe oameni, însă sunt speranţe că următoarea etapă va fi testarea pe primate, ceea ce necesită, însă, o finanţare considerabilă şi mult mai multe cercetări preliminare. „În final, sperăm că putem găsi o cale să amânăm îmbătrânirea chiar şi cu un procent foarte mic, în viitor”, mai adaugă prof. Qu Jing.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Nemurirea pentru om este programata abia pentru anul 2045
    Procesul de îmbătrânire este un factor de risc în majoritatea afecțiunilor medicale. Cu cât corpul și mintea sunt mai în vârstă, cu atât este mai greu să faci cele mai multe lucruri, inclusiv să lupți împotriva unei infecții precum pandemiei de corona-virus.
    Oamenii de știință ar fi putut afla cum să inverseze îmbătrânirea creierului. Se pare că sistemul imunitar este de vină cel puțin parțial pentru îmbătrânirea creierului. Oamenii de știință au descoperit un proces de inversare a îmbătrânirii mentale la șoareci, iar experimentele au funcționat și asupra celulelor umane în testele de laborator. Cu toate acestea, aceștia sunt doar primii pași către crearea de medicamente care ar putea fi folosite într-o zi pentru a preveni afecțiunile medicale asociate cu declinul cognitiv.
    ” Visul omenirii l-a constituit dintotdeauna tinerețea fără bătrânețe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole