General iranian: Exercițiile militare desfășurate săptămâna aceasta în Golf sunt un avertisment adresat Israelului

Exerciţiile desfăşurate săptămâna aceasta de Iran în Golf au fost menite să reprezinte un avertisment adresat Israelului, a afirmat vineri conducerea militară a republicii islamice, în contextul preocupărilor privind posibile planuri ale Israelului de a ataca situri nucleare iraniene, relatează Reuters.

Manevrele Gardienilor revoluţiei iraniene, care s-au încheiat vineri, au inclus tiruri de rachete balistice şi de croazieră.

„Aceste exerciţii au avut un mesaj foarte clar: un avertisment real, serios la adresa ameninţărilor autorităţilor regimului sionist de a lua aminte la greşelile lor”, a declarat generalul Hossein Salami pe postul public de televiziune.

„Le vom reteza mâinile dacă fac o mişcare greşită… Distanţa dintre operaţiuni reale şi exerciţii militare este doar o schimbare a unghiului de lansare a rachetelor”, a adăugat acesta.

Şeful forţelor armate iraniene, generalul Mohammad Bagheri, a precizat că au fost lansate simultan 16 rachete balistice de diferite clase care au distrus ţintele prestabilite.

Iranul susţine că rachetele sale balistice au o rază de acţiune de 2000 de kilometri şi pot ajunge la bazele israeliene şi americane din regiune.

Israelul, care se opune eforturilor puterilor mondiale de a relansa acordul nuclear din 2015 cu Teheranul, a avertizat de mai multă vreme cu o acţiune militară dacă diplomaţia eşuează.

1 COMENTARIU

  1. Îţi dai seama că Bucureștiul are două șanse de reușită să fie lovită și ștearsă de pe suprafața pământului. Prima bombă nucleara din partea Rusiei și a doua din partea Iranului.
    Ce înseamnă războiul acesta pentru politicianul român, taman, idiot, prost si corupt ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...