Generalul Cristian Radu este cercetat penal pentru mușamalizarea unui accident auto

Generalul Cristian Radu, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, este cercetat penal după ce a încercat să ascundă datele unui accident auto produs de el.

Evenimentul a avut loc pe 8 noiembrie 2021 când Cristian Radu (foto centru), pe atunci colonel, conducea la 7.30 dimineața cu peste 120 de kilometri la oră pe șoseaua Mihai Bravu din București. Din cauza vitezei, a pierdut controlul direcției și a lovit refugiul pietonal al stației de tramvai Laborator.

Singurele victime au fost el și șoferul său, un subofițer aflat în mașină, pe scaunul din dreapta, ambii fiind răniți.

Explicația mușamalizării

Conform Libertatea, dosarul penal a fost deschis la 7 luni după evenimente, pentru că generalul Radu s-a folosit de influența funcției pentru a mușamaliza evenimentul cu ajutorul unor persoane din MAI.

O explicație ar fi fost faptul că urma să fie avansat general iar un asemenea incident i-ar fi pus în pericol cariera.

Săptămâna aceasta, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a confirmat că l-a pus sub acuzare pe generalul Radu și că procurorii militari vor continua cercetările.

„Consecutiv accidentului rutier, fără a apela la numărul unic de urgență 112, inculpatul ar fi modificat și șters urmele accidentului rutier, iar apoi ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului”, le-a transmis Parchetul Militar jurnaliștilor de la Libertatea.

Conform acestora, inculpatul i-a solicitat unui șoferului ce nu se afla la volan să-și asume rolul de conducător auto. În plus, ar fi cerut și altor subordonați să întocmească o serie de documente oficiale în care să se consemneze aspecte false în legătură cu accidentul.

În vârstă de 49 de ani, radu intenționează să se pensioneze, fiind în prezent în concediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...