Genialul pictor Ştefan Luchian este comemorat azi

Pictorul Ştefan Luchian va fi comemorat, marţi, la Ştefăneşti, cu prilejul unor acţiuni culturale organizate la împlinirea a 106 ani de la moartea artistului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Judeţean Botoşani.

Manifestările intitulate „In memoriam Ştefan Luchian” vor fi organizate în parteneriat cu Secţia de Artă Plastică şi Etnografie şi se vor desfăşura, începând cu ora 10.00, la Muzeul „Ştefan Luchian” din oraşul Ştefăneşti.
Seria manifestărilor va fi deschisă cu un Te Deum, urmat de o prezentare a ultimilor ani din viaţă şi a operei „pictorului florilor”, susţinută de muzeograful Carmen Munteanu, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, suita activităţilor va cuprinde vernisajul expoziţiei de pictură pe pânză şi ceramică intitulată „Vis de vară”, incluzând opere ale artiştilor plastici locali Carmen Moisii şi Irina Ignat.

Pictorul Ştefan Luchian, supranumit „poetul plastic al florilor”, s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ştefăneşti, judeţul Botoşani, şi s-a stins din viaţă pe 28 iunie 1916 la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...