George Copos a cumpărat restaurantul Panoramic de pe Tâmpa, din Brașov

Omul de afaceri George Copos a cumpărat și plătit deja Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa de la Aro Palace și anunță investiții de șapte milioane de euro pentru modernizarea și reabilitarea lui, dar și a Telecabinei Tâmpa, singura care face legătura cu acesta.

„Este un preț mai mare decât cel cu care fusese scos la licitație (1,16 milioane de euro – n. red.), dar credem că brașovenii merită repunerea în circulație a acestui restaurant”, a declarat Copos pentru BizBrasov.ro.

Lucrările ar urma să dureze un an și jumătate, a mai precizat omul de afaceri.

Clădirea restaurantului Panoramic este închisă de aproape 10 ani. Restaurantul Panoramic și Telecabina Tâmpa au fost construite în 1971, decizie luată de edilii locali, după ce la Brașov a început să aibă loc Festivalul Cerbul de Aur, unde participau mulți concurenți străini.

„Fără teleferic, ne facem de râs”, ar fi spus dictatorul Nicolae Ceaușescu.

De-a lungul timpului, Aro Palace a scos la vânzare de mai multe ori restaurantul, prima dată în urmă cu opt ani, prețul de pornire fiind de 1,14 milioane de euro. Nu s-a arătat interesat, însă, niciun investitor, având în vedere că accesul se face doar prin intermediul telecabinei operate de compania Ana Teleferic, controlată de omul de afaceri George Copos.

S-a vorbit chiar, în urmă cu câțiva ani, că Aro Palace ar fi deschisă la o asociere cu Copos pentru operarea restaurantului, numai că negocierile au intrat în impas, deoarece conducerea fostei SIF Transilvania, redenumită Transilvania Investments Alliance, s-a schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...