George Simion, vizat de un nou dosar penal. Procurorii îl acuză de amenințare și constituirea unui grup infracțional organizat

Publicat: 06 iun. 2024, 20:56, de Cristina Cohuț, în POLITICĂ , ? cititori
George Simion, vizat de un nou dosar penal. Procurorii îl acuză de amenințare și constituirea unui grup infracțional organizat
AUR

Ziua şi ancheta în cazul liderului AUR! După dosarul legat de semnăturile false pentru candidatura lui Silvestru Şoşoacă, George Simion este vizat de o nouă investigație. Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal pentru ameninţare și constituirea unui grup infracţional organizat, în urma unei altercații la un miting AUR organizat la Suceava.

Referitor la dosarul semnăturilor false, liderul AUR a declarat că această practică este comună în toate partidele din România, doar că nimeni nu o recunoaște. Ba mai mult, George Simion a menționat și faptul că intenționează să depună un denunț.

Între timp, însă, un nou dosar penal pare că se conturează în jurul partidului AUR, legat de un scandal care a avut loc la un miting AUR din Suceava, la începutul anului.

George Simion beneficiază de imunitatea de parlamentar

Deocamdată, numele lui Simion nu a fost menționat în mod explicit, însă avocata partidului consideră că desfășurarea anchetei la Parchetul General indică faptul că liderul AUR este vizat. Cert este că, până acum, George Simion nu este oficial anchetat în niciun dosar și nici nu poate fi acuzat datorită imunității parlamentare.

Dacă procurorii de la Parchetul General vor decide că acesta trebuie cercetat penal, ei pot solicita ridicarea imunității. În acest caz, Camera Deputaților va trebui să voteze în consecință.

În ceea ce privește cazul lui Silvestru Şoşoacă, magistrații au decis să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile, ceea ce înseamnă că trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la secția de poliție.

Președintele AUR, George Simion, este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) pentru că ar fi instigat membri ai partidului să falsifice listele de susținători necesare pentru candidatura independentă la alegerile europarlamentare a lui Silvestru Șoșoacă, soțul senatorului Diana Șoșoacă. Silvestru Șoșoacă a fost audiat miercuri la Parchet, iar George Simion a scris pe Facebook că „vor să scoată AUR din listele electorale”.