George Tuță, atac la adresa lui Clotilde Armand: „Se laudă în 4 ani de zile cu o groapă pe care o sapă acum”

Publicat: 27 mai 2024, 20:41, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
George Tuță, atac la adresa lui Clotilde Armand:
George Tuță, despre declinul Sectorului 1. Vinovata, Clotilde Armand: „Cauza e nepriceperea din administrație"

George Truță iese la atac și aruncă săgeți către Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Preşedintele PNL Sector 1 și candidat la Primărie menționează că actualul edil nu a fost capabil să facă prea multe în timpul mandatului, deși ar fi avut fondurile necesare.

George Tuță, despre Clotilde Armand

George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, a criticat performanțele actualului primar, Clotilde Armand, care ar fi întârziat să apară până acum. Tuță a subliniat că, deși există fonduri alocate pentru construcția de creșe și grădinițe, nu a reușit să înceapă nici măcar construcția unei singure școli în tot mandatul.

Candidatul la Primăria Sectorului 1 a evidențiat că autoritățile ar trebui să se ocupe de școli, spații verzi, străzi și spitale, dar în prezent, multe familii se confruntă cu dificultăți precum programele de after-school insuficiente, copiii care învață în două schimburi și lipsa terenurilor de sport în cartiere, ceea ce îi obligă pe părinți să plătească în plus pentru activitățile sportive.

„La urma urmei, asta este rolul primăriei, să aibă grijă de școlile sectorului, să aibă grijă de spațiile verzi, să aibă grijă de străzile și de spitale. Știu prin ce trece fiecare familie, de la programele de after-school, la faptul că astăzi copiii învață în două schimburi, la faptul că dacă vrei să-ți lași copilul la un grup sportiv trebuie să scoți bani din buzunar, la faptul că astăzi în cartierele sectorului nu ai un teren de sport pe care aceștia să  petreacă timpul liber pe care îl au la dispoziție.

Toate acestea probleme sunt generate de această administrație care nu a fost capabilă să construiască o școală. Se laudă în 4 ani de zile cu o groapă pe care o sapă acuma într-un cartier din nordul Capitalei, unde sunt peste 5000 de oameni care au așteptat încă din 2020, înainte de mandatul doamnei Armand, să demareze construcția unei școli. An de an noi am alocat bani pentru acest lucru și abia acum, în campania electorală, a apărut o groapă”, a precizat George Tuță pentru Gândul.

George Tuță o acuză pe Clotilde Armand că, pe lângă faptul că nu a urgentat deloc lucrările și nu și-a dat interesul față de proiecte, ar fi încercat chiar să taie fondurile ce i se aprobau. Liberalul consideră că în Sectorul 1 sunt multe nereguli și lipsuri, care, pentru actualul edil, nu ar prezenta niciun interes.

„Fără să menționeze că de 12 ori la rând în Consiliu Local al Sectorului 1, doamna Armand a vrut să taie banii pentru aceea școală, iar noi am avut un mesaj și o să-l avem în continuare că nu vom permite nicio clipă să tăiem bani de la școli și de la spitale. Restul poate să-i așeze cum își dorește, dar să nu se atingă de banii pentru școli și pentru spitale, pentru că avem 1000 de copii care sunt în afara creșerilor și grădinițelor. În Sectorul 1 avem tineri care învață în două schimburi și sunt păziți de un singur paznic”, a mai declarat Tuță.