Scandal de proporții în SUA după ce Trump a fost înregistrat cerându-i unui oficial să „găsească” voturi în Georgia pentru a câștiga alegerile

Epopeea alegerilor prezidențiale din Statele Unite continuă și la două luni după scrutin. Washington Post a publicat o înregistrare în care președintele Donald Trump este auzit cerându-i unui oficial din Georgia să „găsească” suficiente voturi pentru a schimba rezultatul alegerilor.

„Vreau doar să găsesc 11.780 de voturi”, i-a spus Trump secretarului de stat republican Brad Raffensperger, un oficial cu sarcini în procesul electoral.

În înregistrare publicată de Washington Post, Raffensperger este auzit spunând că rezultatele din Georgia sunt corecte.

În convorbirea cu secretarul de stat, Trump insistă că a câștigat alegerile din Georgia și i-a spus lui Raffensperger că nu este „nimic în neregulă în a spune că ați recalculat”.

Tot președintele pare să-l amenințe pe Raffensperger, în cazul în care nu va obține voturile de care avea el nevoie. “Știți ce au făcut și nu raportați. Aceasta este o infracțiune. Nu puteți lăsa acest lucru să se întâmple. Este un mare risc pentru dvs. și pentru Ryan, avocatul dvs.”, a spus Trump.

Raffensperger a insistat că datele pe care le are sunt greșite.

Dezvăluirile Washington Post vin în contextul în care Donald Trump continuă să susțină că alegerile prezidențiale din SUA au fost fraudate pe scară largă, fără a furniza dovezi și a cerut unei echipe de avocați condusă de Rudy Giuliani să conteste rezultatele în mai multe state.

Procedurile acestora nu au avut niciun rezultat, iar Joe Biden a fost declarat câștigător, urmând ca pe 20 ianuarie să preia mandatul.

Casa Albă nu a comentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...