German reținut la Vama Oancea pentru un permis auto eliberat de Imperiul German!

Polițiștii de frontieră de la Vama Oancea s-au confruntat cu o situație neobișnuită, pentru că în premieră un cetățean german care voia să intre din Republica Moldova în România avea asupra sa un permis de conducere fals, eliberat de un stat inexistent pe harta lumii: „Imperiul German”!

Prin verficarea bazei de date poliţiştii de frontieră au constatat că cetățeanul era dat în urmărire generală după ce autoritățile din Germania au emis pe numele său un mandat de arestare pentru falsificarea de documente oficiale, dar nu se așteptau ca acesta să aibă asupra sa un document în care fusese falsificat până și numele statului emitent.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetățean german, în vârstă de 34 de ani. La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Germania, o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de documente. 

În urma unui control amănunțit efectuat asupra bărbatului, a fost descoperit asupra sa un permis de conducere fantezist ce avea imprimate fotografia și datele sale de identitate, eliberat de << Imperiul German>>, stat inexistent. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că documentul în cauză este un atestat profesional de conducere a unui motostivuitor”, se spune în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Bărbatul de 34 de ani a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului „Investigaţii Criminale” din cadrul IPJ Galați, în vederea luării măsurilor legale pentru extrădarea acestuia în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...