Germania: Mii de protestatari manifestează împotriva restricțiilor în mai multe orașe din Germania (Video)

Câteva mii de oameni au demonstrat sâmbătă în mai multe oraşe din Germania împotriva politicilor menite să stopeze pandemia de coronavirus, transmite dpa.

Cel mai mare protest a avut loc la Hamburg, cu o participare de circa 16.000 de persoane, potrivit poliţiei. Organizaţii se aşteptau la o prezenţă de 11.000 de oameni la protest, organizat sub sloganul „Ajunge! Jos mâinile de pe copiii noştri!”.

Organizatorii au făcut apel la participanţi să poarte măşti şi să păstreze distanţa fizică, în conformitate cu normele impuse, însă mulţi nu au respectat această cerinţă, notează dpa.

Un participant a purtat Steaua lui David cu inscripţia „nevaccinat”, a anunţat poliţia pe Twitter, adăugând că forţele de ordine au deschis o anchetă pentru incitare.

Proteste importante au loc în întreaga ţară, în Magdeburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg şi Schwerin. Circa 1.600 de oameni s-au strâns în Schwerin (nord), potrivit poliţiei, la miting fiind aşteptaţi 2.000 de oameni, conform organizatorilor. Protestatarii purtau un banner pe care scria „Părinţii şi bunicii spun !!!NU!!! vaccinării anticoronavirus a copiilor!” Manifestanţii aveau cu ei tobe şi trompete.

La Magdeburg, mii de oameni au mărşăluit prin tot oraşul timp de câteva ore bune, blocând temporar liniile de tramvai şi circulaţia.

La Berlin, protestatarii au format un convoi de maşini şi biciclete. Poliţia a numărat mai bine de 100 de vehicule, 70 de biciclete şi circa 200 de persoane.

Tot sâmbătă au avut loc şi contrademonstraţii. Circa 2.500 de oameni s-au adunat în oraşul Minden (vest) pentru a-şi exprima opoziţia faţă de ”adepţii gândirii laterale”, un grup care şi-a asumat un rol de conducere în organizarea protestelor împotriva politicilor guvernamentale.

Mişcarea Querdenken (gândirea laterală) include sceptici cu privire la coronavirus, activişti de extrema dreaptă şi antivaccinişti.

În Efurt, circa 1.000 de oameni s-au adunat pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de democraţie şi de măsurile antiepidemice, potrivit poliţiei şi organizatorilor. 

Mai multe articole...

2 COMENTARII

  1. Vaccinarea corona va fi obligatorie în Germania? Wüst vrea o lege „relativ rapid” Coaliția pentru semafoare este de acord asupra procedurilor din Bundestag privind vaccinarea obligatorie – Scholz ia atitudine. „Avem nevoie de progrese suplimentare în vaccinare”, subliniază din nou și din nou Olaf Scholz * . El ar dori să vadă „vaccinarea obligatorie la sfârșitul zilei”. „Când te uiți la teoriile conspirației, te sperii”

  2. Române deschideți ochii!
    Berlin / Hamburg – Când se încheie pandemia corona ? O întrebare la care nici măcar virologii de frunte din Germania nu pot răspunde cu certitudine absolută.
    Virologul Hendrik Streeck vorbește despre o perioadă „grea” a Corona din cauza Omikron. Practic, virologul este convins că numărul infecțiilor corona va scădea din nou în primăvara anului 2022. Dar Hendrik Streeck nu numai că este capabil să răspândească o bună dispoziție în grupul lui Markus Lanz din Hamburg în ceea ce privește Covid-19 și Omikron. Pentru că „atunci începe munca grea”, spune șeful Institutului Virologic de la Clinica Universitară din Bonn, privind viitorul apropiat al coronavirusului.

    Omikron „ucide oameni”: OMS avertizează împotriva luării cu ușurință a variantei omicron. Mutantul corona nu trebuie clasificat drept „ușor”. „La fel ca și variantele anterioare, oamenii trebuie să meargă la spital din cauza Omicron și ucide oameni”, spune directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în acest context.

    De fapt, OMS vorbește despre aproximativ 9,5 milioane de noi infecții cu corona la nivel mondial în prima săptămână din ianuarie 2022. Acest lucru ar însemna un nou maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole