Germania, prima țară din UE care va folosi, de la 1 iulie, sistemul ,,wero” de plăți electronice

Publicat: 23 iun. 2024, 18:16, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Germania, prima țară din UE care va folosi, de la 1 iulie, sistemul ,,wero” de plăți electronice

Germania, locomotiva economică a Europei, se aliniază sistemului de plăți electronice fără card ,,wero”, parte a Inițiativei Europene de Plăți (EPI), care va permite plăți directe, de la smatphone la smartphone, în Europa.

Aplicația va deveni operațională din 2 iulie

Sistemul are scopul de a crea o platformă de plată transfrontalieră coerentă și mai accesibilă.

La ea participă mari instituții financiare germane. Între acestea se numără Sparkasse, băncile cooperative și Deutsche Bank.

„Wero” reunește un total de 16 furnizori de servicii financiare, ceea ce îi garantează disponibilitatea largă și potențiala dominație pe piața europeană.

Apariția „wero” este deosebit de semnificativă în contextul dominației unor companii precum PayPal, care conduc de multă vreme piața globală a plăților digitale, arată CIP.de.

Proiectul EPI afirmă clar că obiectivul principal nu este doar de a facilita tranzacțiile financiare pentru consumatori, ci și de a consolida strategic poziția Europei pe harta lumii digitale.

Clienții vor putea folosi „wero” fără a fi nevoie să folosească carduri de plată fizice sau transferuri bancare tradiționale.

Transparența tranzacțiilor și costurile reduse de conversie valutară sunt doar câteva dintre avantajele introduse de noul sistem.

În plus, „wero” are potențialul de a crește concurența și inovația în sectorul bancar, consideră specialiștii.