Gheorghe Falcă devine acționar la CFR Cluj: O mutare surprinzătoare în fotbal

Publicat: 19 mai 2024, 12:02, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Gheorghe Falcă devine acționar la CFR Cluj: O mutare surprinzătoare în fotbal

Într-o mișcare neașteptată în lumea fotbalului românesc, Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului și acum europarlamentar PNL, a anunțat că va deveni acționar la CFR Cluj, una dintre cele mai titrate echipe din România în ultimul deceniu.

„Eu am fost în spatele echipei UTA când a pornit din Liga 4. Am fost alături de CFR Cluj la toate marile victorii, am fost lângă echipele din Ardeal care s-au bătut cu cele din Regat. Ardelenii se unesc. Am fost alături de Neluțu și când a avut probleme de sănătate. Neluțu Varga mi-a făcut propunerea, sunt lângă el indiferent de acte. Sunt în actele clubului. Am fost alături de CFR Cluj în Gruia și vreau să mai merg la meciuri în Europa. Mă bucur de această ofertă. Nu poți refuza o ofertă de la echipa asta frumoasă”, a declarat Falcă.

Însă, declarațiile lui Falcă au ridicat semne de întrebare, mai ales că în fotbal este interzis ca o persoană sau o firmă să fie acționar la două cluburi. Mai mult, Falcă a făcut referire și la sprijinul pe care îl va acorda echipei UTA Arad, chiar dacă nu mai deține funcții publice în România.

„Eu voi mai fi și lângă UTA Arad, primăria sprijină clubul”, a adăugat el.

Această mutare neașteptată în lumea fotbalului românesc aduce cu sine întrebări despre transparența și etica în acest domeniu și va fi supusă atenției autorităților și a iubitorilor de fotbal pentru mai multe clarificări.