Gheorghe Flutur a fost ales președinte interimar al PNL/ Lucian Bode, secretar general interimar

Gheorghe Flutur va fi președinte interimar al PNL, după ce, duminică, a fost votat în unanimitate în Ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

Decizia vine după ce Florin Cîțu și-a anunțat, sâmbătă, demisia, după șase luni de mandat.

Încă de sâmbătă se anunța pe surse că Flutur va fi interimar.

„Şedinţa care a ţinut cont de evenimentul de ieri, demisia domnului Florin Cîţu şi conform statutului PNL, atribuţiunile trebuie luate de un prim-vicepreşedinte. Astăzi colegii m-au desemnat pe mine să preiau atribuţiunile interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate. De asemenea, am propus preluarea interimară a funcţie de secretar general de către Lucian Bode. Şi domnia sa a avut unanimitate la vot. În Consiliul Naţional va fi vorba de convocarea Congresului extraordinar al PNL doar pentru alegerea preşedintelui PNL. Propunerea va fi duminica viitoare, ora 11.00, la Palatul Parlamerntului. 1.300 de delegaţi propunem să fie prezenţi. S-a propus Comisia de organizare a Congresului formată din 9 oameni. De fapt o vom propune în CN. De asemenea, mergem spre Consiliul Naţional cu termene de depunere a moţiunilor, miercuri 6 aprilie, ora 18.00 şi apoi dezbaterile în judeţe până vineri seara, ora 22.00”, a afirmat Gheorghe Flutur, duminică la Parlament.

El a mai spus că pentru el responsabilitatea este să fie organizat statutar Congresul PNL.

„Pentru mine cel puţin responsabilitatea pentru mine este să organizăm cum se cuvine Congresul extraordinar al PNL şi sigur gestionarea treburilor pe care le avem în partid, în coaliţie. PNL propune aceste evenimente într-o succesiune destul de rapidă pentru că avem un context national şi international deosebit”, a completat Flutur.

Întrebat dacă va fi candidat unic pentru funcţia de preşedinte al PNL, Flutur a precizat că este libertatea oricărui coleg din partid să candideze.

Tot duminică a fost ales și nou secretar general al PNL, asta după ce Dan Vîlceanu a demisionat și el sâmbătă. Noul secretar general al PNL este Lucian Bode.

Săptămâna viitoare, 10 aprilie, va avea loc congresul PNL pentru alegerea noii conduceri. Flutur a anunțat, duminică, ca pe 10 aprilie să fie convocat congresul cu o prezență de 1.300 de delegați.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...