Gheorghe Flutur suspectează că ar exista depozite clandestine de cereale ucrainene la Suceava

Transporturile de cereale ucrainene care tranzitează județul Suceava au fost luate în vizor de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care se teme că o parte din aceste volume dispar pe traseul către Marea Neagră și rămân chiar în zonă, afectându-i pe fermierii locali.

Flutur a cerut Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să urmărească situația transporturilor de cereale care tranzitează județul Suceava pentru a se vedea dacă există riscul unui comerț clandestin de cereale, potrivit NewsBucovina.ro.

„Există această temere că TIR-uri din Ucraina se descarcă undeva pe teritoriul României până la Marea Neagră. Trasabilitatea cerealelor e verificată? Dacă sunt depozite clandestine și ne trezim cu un trafic de cereale care pune într-o situație dificilă pe producătorii noștri autohtoni. Verifică cineva acest lucru? Cine o face? Există transbordări din astea? Există depozite clandestine? A descoperit cineva așa ceva? Se spune că intră cu destinația spre port, dar nu ajunge acolo”, au fost câteva dintre întrebările puse de Flutur, care așteapă răspunsuri în acest sens de la ATOP.

Gheorghe Flutur spune că este de acord să fie ajutați fermierii ucraineni, dar în nici un caz nu trebuie permis comerțul clandestin.

„Trebuie să-i ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care trec printr-o perioadă foarte grea, dar nici nu putem încuraja comerțul clandestin de cererale și să ne trezim că prin Suceava- așa cum au fost chestiunile legalte de cazarea unor refugiați din Ucraina și s-au găsit fel de fel de scheme fictive ca să se încaseze bani- să fie și depozite clandestine pentru descărcarea și manipularea cerealelor”, a declarat Gheorghe Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...