Ghidul e-Factura a fost actualizat. În ce condiții poate fi utilizat sistemul direct pe site-ul ANAF

Publicat: 21 feb. 2024, 22:37, de Filon Stan, în ECONOMIE , ? cititori
Ghidul e-Factura a fost actualizat. În ce condiții poate fi utilizat sistemul direct pe site-ul ANAF
Ghidul e-Factura a fost actualizat

Vin vești bune pentru operatorii economici din România! Ministerul Finanţelor a anunțat, miercuri, că ghidul e-Factura a fost actualizat, după ce au fost remediate mai multe probleme.

Ghidul e-Factura a fost actualizat, iar Ministerul Finanțelor anunță că sistemul de facturare online a scăpat de mai multe probleme semnalate chiar de către utilizatori. În plus, aceștia pot folosi acum sistemul direct pe site-ul ANAF, însă în anumite condiții.

Ghidul e-Factura a fost actualizat

Mai exact, pentru a putea utiliza sistemul de facturare online direct pe site-ul ANAF, utilizatorul trebuie să aibă cont în Spaţiului Privat Virtual. Ministerul mai anunțăbcă au fst înregistrate 40 de milioane de facturi de la începutul anului, în valoare totală de 397 miliarde de lei.

„În contextul îmbunătăţirii sistemului e-Factura, pe fondul colaborării cu firmele care oferă servicii de contabilitate şi cu reprezentanţii mediului de afaceri, MF a actualizat ghidul de accesare şi utilizare a sistemului RO e-Factura. Ghidul este disponibil AICI. Un aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesării sistemului în situaţiile în care au loc lucrări de mentenanţă la nivelul Spaţiului Privat Virtual. În acest sens, utilizarea e-Factura se poate face acum direct de pe site-ul ANAF (trebuie însă ca utilizatorul să aibă cont în SPV, unde s-a înregistrat în baza certificatului digital)”, a transmis, miercuri, Ministerul Finanţelor.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, afirmă că îmbunătățirile aduse sistemului au fost posibile după problemele semnale de către utilizatori. Oficialul a amintit actualizările de care a beneficiat sistemul până acum.

„Avem deja o serie importantă de actualizări, din care reamintesc: A fost introdusă şi funcţia de autofacturare, platforma nu mai poate înregistra aceeaşi factură de mai multe ori, a fost introdusă filtrarea pe criterii specifice, descărcarea facturilor se poate face direct în PDF, a fost rezolvată problema zecimalelor şi lista continuă. Acum lucrăm la o aplicaţie simplificată pentru firmele mici care nu au un volum mare de facturi, pe care o vom lansa la începutul lunii martie. Am spus de la bun început că sistemul este unul perfectibil şi că ne-am angajat să fim flexibili şi receptivi la feedback, iar toate aceste modificări demonstrează această deschidere de a face implementarea cât mai accesibilă”, a explicat ministrul Marcel Boloş.