Gimnasta secolului, între disperare și speranță: ”De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?”

„Ar fi trebuit să renunţ cu mult înainte de Tokyo”, a declarat gimnasta Simone Biles. Problemele de sănătate mintală au determinat-o pe sportivă să renunţe la mai multe probe de la Jocurile Olimpice în această vară. Ulterior, ea a început să vorbească deschis despre anxietate și tratamentele pe care le urmează. Simone Biles, între disperare și speranță: ”De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?”

„Dacă te uiţi la tot ce am trăit în ultimii şapte ani, nu ar fi trebuit să fiu niciodată la echipa olimpică”, a mai spus Biles pentru New York Magazine.

Simone Biles este considerată cea mai mare gimnastă a secolului. Ea a dezvăluit în ianuarie 2018 că este una dintre victimele fostului medic al echipei americane Larry Nassar. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru agresiune sexuală, comisă în decursul a două decenii asupra a peste 250 de gimnaste.

„Când cazul Nassar a fost în mass-media, a fost prea mult. Dar nu aveam de gând să-l las să-mi ia ceva pentru care lucrasem de când aveam 6 ani.

Nu aveam de gând să-l las să-mi ia bucuria aceea. Aşa că am împins lucrurile dincolo de ceea ce era posibil, atât timp cât mi-a permis mintea şi corpul”, a explicat Biles.

Biles: M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?

„Să spunem că până la vârsta de 30 de ani puteţi vedea perfect. Şi într-o dimineaţă te trezeşti, nu vezi nimic. Dar oamenii îţi spun să-ţi faci treaba de parcă ai mai avea vedere. Ai fi pierdut, nu-i aşa?”, a spus Biles.

„Am făcut gimnastică timp de 18 ani. M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?”, a explicat gimnasta situația în care se află.

Biles a admis că problemele sale de anxietate au venit înainte de Tokyo. Gimnasta a ales să vorbească deschis despre problemele sale. Astfel, ea speră să ajute la încetarea oricărui stigmat, oamenii să poată fi diagnosticaţi mai repede şi tratamentele să se poată îmbunătăţi.

„Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca. Ca atunci când ai o operaţie şi e fixată. De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?”, a precizat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...