Giorgia Meloni acuză presa italiană că-i atribuie declaraţii pe care nu le-a făcut

Lidera partidului post-fascist Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, care se pregăteşte să formeze guvernul după victoria sa electorală, a calificat miercuri drept ”suprarealist” faptul că presa italiană îi inventează declaraţii şi a cerut să se pună capăt ”mistificărilor” care îi denaturează mesajul, în timp ce premierul în exerciţiu, Mario Draghi, a dezminţit că şi-a asumat rolul de garant al lui Meloni în relaţia cu Bruxellesul, Parisul şi Berlinul, transmite EFE.

”Mi se pare destul de suprarealist faptul că o anumită parte a presei îmi atribuie declaraţii, publicând reconstituiri complet arbitrare. Să fie pe pace: centru-dreapta unită a câştigat alegerile şi este pregătită să guverneze. Ajunge cu mistificările”, a scris Meloni pe contul său de Twitter.

Sub mesaj, Meloni a postat o fotografie în care apare împreună cu partenerii săi de coaliţie – Matteo Salvini (Liga) şi Silvio Berlusconi (Forza Italia) -, alături de câteva titluri care au apărut în presă zilele acestea precum: ”Meloni nu cedează în privinţa lui Salvini: Nu-l vreau. Este filorus” sau ”Veto-ul lui Meloni asupra lui Salvini: Matteo nu va avea ministere importante”. ”Ajunge cu minciunile, centru-dreapta este pregătită să guverneze”, se poate citi pe fotografia care însoţeşte Tweet-ul.

Totodată, premierul în exerciţiu Mario Draghi a dezminţit miercuri un articol publicat de cotidianul La Repubblica în care se afirmă că ”şeful executivului face pe garantul (lui Meloni) în relaţia cu Bruxellesul, Parisul şi Berlinul. Cele trei condiţii: sprijinirea Ucrainei, fidelitate faţă de NATO şi ţinerea sub control a datoriei”.

Guvernul italian a transmis că ”dezminte teza şi conţinutul articolului”, intitulat ”Kievul şi conturile publice, contactele lui Draghi cu UE – ‘Meloni va menţine pactele”’, şi dă asigurări că şeful executivului ”nu a făcut niciun pact şi nici nu s-a angajat să garanteze ceva”.

”Prim-ministrul menţine cu regularitate contacte cu interlocutorii internaţionali pentru a dezbate principalele puncte de pe agendă şi îşi respectă angajamentul de a permite o tranziţie ordonată în cadrul unor relaţii instituţionale corecte”, a adăugat Draghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...