Giurgiu: Cultură de canabis, descoperită de polițiștii de la Anti-Drog. Doi bărbați au fost arestați

Publicat: 27 sept. 2022, 16:14, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Giurgiu: Cultură de canabis, descoperită de polițiștii de la Anti-Drog. Doi bărbați au fost arestați
Canabis

Aproape 100 de plante de canabis au fost descoperite de polițiștii giurgiuveni în extravilanul comunei Iepurești. Cultura fusese înființată – și era îngrijită – de doi bărbați, care acum sunt în arest.

Într-o acțiune organizată luni de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, împreună cu procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu în comuna Iepurești din județul Giurgiu, au fost surprinși în flagrant delict doi bărbați, în timp ce ar fi îngrijit plante de cannabis, pe o cultură dintr-o zonă extravilană a localității, ce ar fi fost înființată și întreținută de către aceștia.

Din cercetări a reieșit faptul că cei doi (de 33 și 37 de ani, din județul Ilfov și municipiul București) ar fi înființat și dezvoltat o cultură outdoor de canabis, în extravilanul localității Iepurești.

În urma acțiunii, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 97 de plante de canabis, cu înălțimi cuprinse între 1.80 și 2.00 metri, precum și mai multe recipiente utilizate la fertilizarea și irigarea culturii.

La data de 27 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, iar, în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Tribunalului Giurgiu, cu propuneri procedurale.

Ca de fiecare dată în astfel de cazuri, autoritățile precizează că ”pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.