Giurgiu: Explozie într-un bloc de garsoniere, în miez de noapte

Publicat: 14 ian. 2023, 12:31, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Giurgiu: Explozie într-un bloc de garsoniere, în miez de noapte
Explozie garsoniera Galati

Vineri noapte, în jurul orei 1, pompierii erau solicitați să intervină pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu, acolo unde avusese loc o explozie într-o garsonieră situată la parterul unui bloc.

La fața locului s-au deplasat rapid pompierii de la Detașamentul Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD un echipaj CBRN și trei ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat faptul că în urma evenimentului un bărbat, în vârstă de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului și la picioare. Acesta era conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Bărbatul era singur în locuință.

Echipajele de pompieri au evacuat 14 persoane de pe scara respectivă, dintre care doi copii. Nu au fost alte persoane rănite.

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului în garsoniera respectivă. Flăcările nu s-au extins și la vecini.

După ancheta derulată la fața locului, pompierii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat de o țigară fumată în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor.

Explozia – urmată de incendiu – a afectat grav garsoniera în care s-a produs, dar și casa scării și alte cinci locuințe învecinate.