Giurgiu, urmărire „ca-n filme”: Ginerele fostului șef al Poliției Rutiere – drogat și băut – s-a oprit doar după ce a ieșit cu mașina pe câmp

Publicat: 26 sept. 2022, 22:50, de Ziarul Puterea, în News , ? cititori
Giurgiu, urmărire „ca-n filme”: Ginerele fostului șef al Poliției Rutiere - drogat și băut - s-a oprit doar după ce a ieșit cu mașina pe câmp
Accident Giurgiu Marian Ilie

O urmărire ca în filmele cu polițiști americani s-a petrecut în acest sfârșit de săptămână pe o șosea din municipiul Giurgiu. Protagonist: ginerele fostului șef al Poliției Rutiere, pensionat anul trecut după un scandal de corupție.

Sâmbătă seara, un bolid BMW, condus haotic, depășea – pe linia continuă – un echipaj de Poliție pe șoseaua ce leagă Portul Giurgiu de centrul orașului.

Bineînțeles, echipajul de Poliție a pornit în urmărirea șoferului ”curajos”, dar, pentru că polițiștii conduceau doar un Logan, le-a fost greu să ajungă BMW-ul condus nebunește, care nu a dat vreun semn că ar intenționa să oprească.

Șoferul mașinii următite s-a oprit, până la urmă, după ce a ieșit ”în decor” făcând mașina ”praf”, în urma unei sărituri pe un câmp.

Surpriza a venit la identificarea acestuia: era vorba despre un anume Marian Ilie, cunoscut în oraș drept ”Marian Chioru” sau ”Paganel”, nimeni altul decât ginerele fostului șef al Poliției Rutiere Giurgiu, Marian Popescu (pensionat, anul trecut, în urma unui scandal de corupție).

Identificarea șoferului a fost dificilă, pentru că acesta s-a dovedit extrem de recalcitrant; a refuzat categoric (și violent) să fie testat pentru alcool și droguri, astfel că a fost nevoie de cătușe pentru a-l transporta la spital; și aici a făcut scandal, refuzând, în continuare, testarea, așa că i s-a întocmit un dosar penal pentru acest refuz.

Acum, șoferul ete cercetat, așa cum este și normal în astfel de cazuri, însă se pare că acesta nu este la prima abatere de acest gen, doar că, sub ”umbrela” socrului – șef la Rutieră – nimeni nu l-a putut atinge până acum; mai mult decât atât, se pare că acesta are legături sus-puse și în lumea politică giurgiuveană, fiind chiar finul regelui asfaltului de Giurgiu, George Cusă, patron al grupului de firme Gecor, care este și nașul de cununie al lui Gabi Bădălău.

Până la urmă, legea își va spune cuvântul și în acest caz, însă este de remarcat că cele întâmplate la Giurgiu vin ca un exemplu clar în favoarea necesității dotării Poliției cu mașini de mare capacitate, cu care să poată opri astfel de teribiliști în trafic.

Oare ce s-ar fi întâmplat dacă ”eroul” acestui eveniment nu s-ar fi oprit pe câmp și ar fi intrat cu bolidul său pe străzile din Giurgiu, fără a putea fi oprit de Poliție?