Glovo a cumpărat foodpanda în România, Bulgaria, Bosnia, Croația, Serbia și Muntenegru

Glovo a semnat un acord cu Delivery Hero, care deţine Foodpanda, pentru achiziţia operaţiunilor companiei în din România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Muntenegru şi Serbia. Costul tranzacției e 170 de milioane de euro.

Tranzacţia va permite Delivery Hero să-şi optimizeze amprenta operaţională şi să investească în alte pieţe principale, a anunţat compania. Achiziţia Foodpanda de către Glovo în România este aşteptată să fie finalizată în primul trimestru din 2022.

„Delivery Hero a construit în ultimii ani o afacere de top în regiunea Balcanilor. Cu toate acestea, cu o mulțime de priorități operaționale pe farfuria noastră, credem că Glovo ar fi mai bine poziționat pentru a continua să construiască o experiență uimitoare pentru clienții noștri din această regiune”, spune Niklas Östberg, CEO şi co-foundator al Delivery Hero. 

Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România şi colaborează cu peste 6.000 de comercianţi (restaurante şi retaileri) din Bucureşti, şi marile oraşe din ţară.

Delivery Hero este una dintre cele mai mari platforme de livrare din lume, cu operaţiuni în 50 de ţări din Asia, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Nordul Africii. Compania a început livrările în 2011, iar astăzi deţine propria platformă pe patru continente. Mai mult, Delivery Hero este pionier în quick commerce, un concept care îşi propune să aducă clienţilor cumpărăturile acasă în mai puţin de o oră.

Glovo, de 4 ani în România, a obținut 450 milioane de euro în runda de finanțare din seria F condusă de managerii de investiții din New York, Lugard Road Capital și Grupul Luxor Capital la începutul lui aprilie.

În toamna lui 2020, Delivery Hero a preluat operațiunile Glovo din America Latină, respectiv Peru, Ecuador, Costa Rica, Honduras, Guatemala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...